Bangkok

 

Bangkok informacije:

Večini posjetitelja prvi doticaj s Tajlandom je upravo Bangkok tj njegov Suvarnabhumi Airport (BKK). To je aerodrom na koji slijeću svi letovi iz Europe, dok se drugi aerodrom Don Muang (DMK) koristi za niskotarifne domaće, ali i internacionalne letove (uglavnom po okolnim zemljama). Ukoliko slijećete na jedan aerodrom, a dalje imate let s drugog aerodroma na raspolaganju vam je besplatan shuttle bus koji vozi svakih 20-60 min ovisno o dobu dana i vožnja traje oko 60min. Alternativno možete uzeti taxi ako ste u žurbi.
Za odlazak s aerodroma prema gradu imate mogučnost birati:
Taxi – uvijek zahtjevajte da uključe taximetar, jer u suprotnom ćete platit puno više nego što trebate. Cijena transfera do Khao San Roada bi bila 350-400 bahti + 50 bahti  nadoplate. Ukoliko vam je smještaj na području Silom Road, Sukhumvit Road onda ce cijena biti 50-100 thb niža.

Airport Link – ovo najbrži i najjeftiniji način za doći u grad. Na aerodromu pratite znakove dok ne dođete do airport link stanice. Ukoliko idete za Khao San road kupite kartu do zadnje stanice Phaya Thai (45 thb). Tamo izađite na ulicu i mahite prvom taksistu da vas odveze do KSR-a, a to će vas koštati 60-80 thb. Znači za sveukupno 120 thb možete doći do