Mae Sa Elephant Camp –  Chiang Mai izleti Mae Sa Elephant Camp –  Chiang Mai izleti
Mae Sa Elephant Camp   Osiguravši svoje ime u Guinnessovoj knjizi rekorda, slonovi u Mae Sa Elephant kampu nisu uobičajeni slonovi. Uz uobičajenu rutinu poput... Mae Sa Elephant Camp –  Chiang Mai izleti

Mae Sa Elephant Camp

 

Osiguravši svoje ime u Guinnessovoj knjizi rekorda, slonovi u Mae Sa Elephant kampu nisu uobičajeni slonovi. Uz uobičajenu rutinu poput igranja, spavanja i kupanja, ove inteligentne životinje istrenirane su da slikaju, plešu, igraju nogomet i izvode razne predstave koje će vam promjeniti mišljenje o tajlandskim slonovima.

Kamp je otvoren 1976. godine kao centar za očuvanje domaćih slonova s područja cijele zemlje. Jednom kada su radni strojevi zamijenili slonove u teškim fizičkim poslovima, ovi slonovi su ostali “bez posla” te su bili ostavljeni bez hrane i brige. Dolaskom u Mae Sa Elephant kamp ponovo su im našli svrhu, pa su tako počeli crtati, plesati ili igrati nogomet.

Okružen bujnom šumom u slikovitoj dolini 30ak km sjevernije od Chiang Mai-a, Mae Sa Elephant Camp dom je za preko 70 slonova i njihovih čuvara. Slonovi svakodnevno prolaze kroz rutinu kupanja, hranjenja, igranja i izvođenja niza predstava. Također je moguće jahati slonove kroz kamp te ponešto naučiti o njima uz izložbe koje su postavljene u jednom dijelu kampa. Uz dnevnu posjetu moguće je završiti i osnovni trening za čuvara slonova ukoliko želite naučiti više o prirodi slonova. na tečaju će vas naučiti o njihovoj biologiji, zdravlju kao i osnovne komande kako kontrolirati slona.

 Mae Sa Elephant Camp je počeo s treninzima slonova puno prije nego što su ušli u Guinnessovu knjigu rekorda. 2004. godine kamp je dospjeo na naslovnice novina kada mu je “Ripley’s Believe It or Not” dodijelio nagradu za največu sliku slikanu od grupe slonova. Slika je bila 2,4 metra visoka, a široka čak 12 metara i nacrtalo ju je 8 slonova.
Slika je prodana za 1,5 milijuna bahti ( oko 280000 kuna) američkom biznismenu tajlandskih korijena. On je tu sliku donirao tajlandskoj vladi da ju čuva kao nacionalno blago te je samom kupnju napravio novi rekord kao najskuplja slika koju su nacrtali slonovi.

Radno vrijeme: 8:00 – 16:00 daily (predstave 3x dnevno,  8:30, 9:40 i 13:30)
Adresa: Mae Rim-Samoeng Road (km. 18)

Komentiraj preko fejsbuka

comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *