Tajland ukida potvrde o cijepljenju i covid testove

Tajland ukida potvrde o cijepljenju i covid testove!!! Da, dobro ste pročitali. Nakon 2.5 godine su se napokon sjetili prekinuti “izvanredno” stanje te samim time više vas nitko neće tražiti jeste li cijepljeni niti će vas testirati ukoliko niste ukoliko se odlučiti ići u Tajland.
Ne sumnjam da će nošenje maske ostati pod normalno za domaće dok većina turista i dalje neće nositi maske.
Sve ovo stupa na snagu od 01.10.2022. kada će za ulazak u Tajland biti dovoljno samo imati vizu kao i u precovid doba.

Iako na prvu to djeluje super… realnost je malo drugačija i ne vidim brzi oporavak tajlandskog turizma zbog nebulozno skupih avio karti u tom smjeru.
Tako će vam promo karta preko Qatara umjesto nekadašnjih 350-450 EUR sada doći oko 650-700 EUR, neki Turkish letovi su pak 2 levela iznad nebuloze jer se prodaju po 10000kn odnosno oko 1300 EUR.
Čisto da ne bude zabune pričamo o običnoj ekonomskoj klasi i neki random datum koji nije u blagdanskom periodu 15.12-15.01
U tom periodu su cijene naravno još skuplje, pa stvarno nemam pojma tko će to platiti. Ako mislite ići doslovno bilo što ispod 600 EUR je trenutno jackpot i ako naletite na nešto takvo kupujte odmah.Osim avio karti uz naše podneblje je “problem” od nedavno i viza. Kad smo vizu radili u ZG konzulatu bila je to praktički 15 minutni dođi-odi posao dok je sad to cijela procedura i papirologija uz višetjedno čekanje da dobijete nazad putonicu s vizom.
Valjda će i nas ubrzo ubaciti i listu država kojima ne treba viza za boravke do 30 dana ( kao što npr ne treba Sloveniji) ili omogućiti online apliciranje za vizu ( za boravke od 30+ dana ) kao što je to moguće u Sloveniji.
Možda se uhljebarij iz našeg ministarstva vanjskih poslova nekada i pokrene.

Sve u svemu počevši od 01.10.2022. potvrde o cijepljenju ili PCR-Antigen testovi se više ne traže za ulazak u Tajland
Viza: Potrebna za Hrvatske državljanje –> Više informacija
Smještaj: Rezervirajte najjeftiniji smještaj i platite na dolasku. Besplatno otkazivanje.
Destinacije:  Bangkok, Chiang Mai, Chiang Rai, Koh Samui, Koh Phangan, Koh Phi Phi, Koh Lipe,  Koh Tao, Koh Chang, Ayutthaya, Sukhothai
Transport: Općenito o transportu, Aviokompanije unutar Tajlanda, Cjelokupni vozni red autobusa, vlakova i brodova kroz Tajland 

SVIĐA TI SE OVO ŠTO ČITAŠ?


Loading

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *