Kako doći do Chiang Mai-a ?

Kako doći do Chiang Mai-a ?

 

Vozni red autobusa između Bangkoka i Chiang Maia za autobuse,vlakove i avione te njihovu cijenu i samu mogućnost kupnje provjerite ovdje.

 

Avion:

Najbrži, najpraktičniji u ponekad najjeftiniji način dolaska u Chiang Mai. Aerodrom se nalazi blizu grada na nekih 5km udaljenosti i na njega slijeću domaći i internacionalni letovi. Bangkok – Chiang Mai je jedna od najprometnijih nacionalnih linija s preko 50 ( da pedeset) letova dnevno računamo li oba aerodroma u Bangkoku.
S novijeg Suvarnabhumi aerodroma (BKK) lete skuplje kompanije kao što su Thai Airways i Bangkok Airways dok s drugog Don Muang (DMK) aerodroma lete lowcost kompanije Air Asia, Nok Air,Thai Lion Air itd

Nacionalni letovi: 

Air Asia leti za Chiang Mai sa sljedećih destinacija Bangkok (Don Mueang airport), Phuket, Krabi, Hat Yai. u Cijenu karte uključena je samo ručna prtljaga do 7kg, ali nćčete imati problema ni ako imate 10kg jer u 99% vas nitko neće vagati. Cijene i vremena leta provjerite na službenim stranicama

Bangkok Airways leti za Chiang Mai sa sljedećih destinacija Bangkok (Don Mueang airport), Phuket, Krabi, Ko Samui i Udon Thani. Cijene i vremena leta provjerite na službenim stranicama
Nok Air  leti za Chiang Mai sa sljedećih destinacija Bangkok (Don Mueang airport) i Udon Thani. U cijenu karte uključena je prtljaga 15kg. Cijene i vremena leta provjerite na službenim stranicama
Thai Airways leti za Chiang Mai sa sljedećih destinacija Bangkok (Suvarnabhumi Airport) i Mae Hong Son. Sezonski letovi prema Phuketu.  Cijene više od konkurencije. Detaljnije provjerite na službenim stranicama
Thai Lion Air leti za Chiang Mai s Don Muang aerodroma Bangkoku. generalno ima najpovoljnije cijene za letove iz Bangkoka  i uključenih 15kg prtljage. Cijene i vremena leta provjerite na službenim stranicama.

Internacionalni letovi:

Air Asia – Kuala Lumpur, Hong Kong, i Macau
Air China – Beijing China.
Cathay Pacific i Hong Kong Express – Hong Kong.
China Airlines – Taipei, Taiwan
China Eastern Airlines – Kunming, Yunnan Province, China
Korean Airlines – Seoul/Incheon
Lao Airlines  –  Luang Prabang (Laos) i odmah u nastavku Vientiane
Silk Air – Singapore
Tigerair – Singapore
V Air –  Taipei, Taiwan
Golden Myanmar Airways – Yangon Myanmar

 

Autobus:

Chiang mai ima dvije službene autobusne stranice koje imaju sveukupno tri terminala:
Arcade bus station (terminal 2 i 3) nalazi se istočno od grada na kraju ulice Kaeo Narawat. Na ovu stanicu dolaze busevi van Chiang Mai regije dok na  Chang Phuak Bus Station dolaze autobusi koji putuju unutar Chiang Mai regije. Ukoliko dolazite s busom iz Bangkoka završiti ćete na Arcade bus stanici.
Iz Bangkoka je najpovoljnije krenuti s Mo Chit autobusne stanice ( Bangkok’s Northern Bus Terminal) gdje imate na raspolaganju mnoštvo buseva kroz cijeli dan.
Goverment busevi voze po cijeni od 400 do 800 bahti, ali kako je to “narodni bus” stati će u svakoj selendri, pa se taj put može razdužit na 12+ sati.
Direktni VIP busevi s 24 ili 32 sjedala poput kompanije  Nakhon Chai Air pružaju puno više komfora te hranu i piće tokom vožnje za ugodniji put. Put traje oko 9 sati i košta oko 800 bahti. Pazite na tkz VIP buseve koje vam prodaju po Khaosan ulici jer bi mogli završiti u nekoj kršini koja nema veze s VIP busom. Provjerene vip bus kompanije su Sombat tour, New Viriya i Bangkok Busline

 

Vlak:

Svakodnevno iz Bangkoka imate 5 linija u smjeru Chiang Mai-a. Vrijeme vožnje od 11-14h ovisno o vrsti vlaka i dobu dana. Preporučljivo je putovati noćnim vlakom gdje ćete moči odspavat u vlaku i doći odmorni na destinaciju i pri tome ćete uštedjeti na jednom noćenju.
Dnevni vlakovi kreću u 08:30 i 13:45  s cijenom od 121 bht za 3. klasu ( da 20ak kuna za 700km vlaka) ali imajte na umu da je to drvena stolica bez klime ( samo ventilator), pa nije baš preporučljivo. Druga i prva klasa su udobnije i klimatizirane te koštaju 280 i 593 bahta. Ali svejedno nakon 10h sjedenja sve postane neudobno.

Noćni vlakovi kreću u 18:10, 19:35 i 22:00.  Ovdje imate na raspolaganju malo više klasa, pa tako osim 3 gore spomenute klase imate i 3 spavaće. 2nd class fan, 2nd class air conditioned i 1st class air contitioned. Osobno uvijek uzmem najjeftiniji o spavajućih, a to je 2nd class fan. To je sasvim dovoljno za ugodan san bez nabrijanih klima kako to ovdje vole raditi. No vi si uzmite što vam više paše. Nemaju sve linije sve klase u ponudi, pa provjerite prilkom kupnje karte ima li željena linija tu klasu koju tražite.

 

SVIĐA TI SE OVO ŠTO ČITAŠ?


Loading

2 thoughts on “Kako doći do Chiang Mai-a ?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *