Mae Hong Son loop sjeverom Tajlanda Mae Hong Son loop sjeverom Tajlanda
Nalazite se na sjeveru Tajlanda i imate viška vremena ( 4 dana minimum, a preferirano 7+ dana) napravite Mae Hong Son loop.  Polazna i... Mae Hong Son loop sjeverom Tajlanda

Nalazite se na sjeveru Tajlanda i imate viška vremena ( 4 dana minimum, a preferirano 7+ dana) napravite Mae Hong Son loop.  Polazna i završna točka je Chiang Mai, a stopoveri na toj ruti su Pai, Mae Hong Son i Mae Sariang. Cijeli loop je dužine oko 600km s udaljenostima između dva mjesta koja variraju od 130 do 190km. Najpoželjnije bi bilo loop napraviti motorom bilo skuterom ili nečime većim no može se i autom te busevima.
Zbog svoje strme konfiguracije i tisuće zavoja (da budem točan 1864 zavoj se nalaze na toj ruti) preporuča se ovu rutu odraditi samo tokom visoke sezone (Nov – Feb) kada je vrijeme najljepše s ništa do minimalno kiše. I u ostatku godine moguće je odraditi loop ukoliko je vremensko prognoza povoljna, jer tijekom kiše ili po mokrom kolniku postoji velika opasnost od pada.
Iako je cesta koja vodi tamo u prilično ruralnim područjima gdje se kuće ukazuju svakih 15km sama cesta je u odličnom stanju. Prilično nedavno asfaltirana cesta koja je dovoljno široka da auti i motori mogu zajednički dijeliti traku. Uostalom pogledajte

Mae hong son loop

Cesta između Pai i Mae Hong Sona na putu do Tham Lod cave

Posted by Thaimer on Tuesday, 21 February 2017Promet vas ne bi trebao previše brinuti, jer ga skoro pa i nema. Od Chiang Maia pa do Paia je još donekle i prometno, ali u ostatku rute auti su skoro pa nepostojeći. S obzirom da se upravo ta ruta Chiang mai – Pai u dužini od cca 130km i cca 750 zavoja smatra najtežim dijelom ove rute preporučljive je početnicima i onima koji se tako osjećaju da krenu rutom obrnutom od kazaljke na sat dakle Chiang Mai – Mae Sariang – Mae Hong Son – Pai – Chiang Mai. Tim redoslijedom ćete do dolaska u Pai već steći neku sigurnost i iskustvo, pa će taj završni “najteži” dio biti lakši. Iako meni osobno ni taj dio nije bio ni najmanje težak, a nije da sam neki biker. Dapače po Tajlandu je jedino kad i vozam motor.

Tokom cijelog puta naići ćete na prekrasan krajolik, puno vidikovca, vodopadi na sve strane, spilje, nacionalni parkovi itd. Tako da onih minimalno 4 dana se lako razduži na unlimited dana ako ih imate na raspolaganju. Tih 4 dana je neki fizički minimum ukoliko bi svaki dan vozili iz jednog u drugo mjesto gdje bi prespavali i odmah ujutro dalje.
Za kraj malo detalja od tamo

Pai Canyon

Jedan kratki s Pai Canyona

Posted by Thaimer on Sunday, 19 February 2017

 

 

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *