Vrt i priroda Chiang Maia

chiang-mai-zoo

Chiang Mai Zoo & Aquarium, 100 Huay Kaew ulica (podnožje Doi Suthep planine) otvoren svakodnevno od 08:00-18:00. ZOO je jdnako popularan među lokalnim tajlanđanima kao i među gostima, pa očekujte duge redove.
Unutra ćete naći preko 400 vrsta životinja uključujući slonove, tigrove, čimpanze, nilskog konja i nosoroga. Tu su još i veliki slatkovodni akvarium te zvijezde zoološkog vrta  Chuang Chuang and Lin Hui, dvije mlade pande koje im je poklonila Kina. Osim regionalnih vrsta, zoološki vrt je dom za životinje iz svih krajeva svijeta, uključujući alpake iz Južne Amerike, žirafe i zebre iz Afrike, klokane iz Australije i  sove iz Europe. Ipak najneubičajenija životinja ovdje je pingvin, jer svatko će pingvina povezati s hladnoćom, a ne sa tropskim krajem.
Postoji više opcija cijena tako da je samo ZOO cijena 150baht odrasli i 70 baht djeca. Panda show će vas koštati 100/50 bahti, a posjet aquariumu košta dodatnih 520/390 bahti.

Mae Sa Waterfall je smješten u Doi Suthep nacionalnom parku oko 17km udaljenom od grada. Na samoj lokaciji imate stazu koja vas vodi otprilike 2kmna 8 razina vodopada. Usputno postoji mnogo osama gdje možete napraviti piknik. Očekujte velike gužve za vikende i praznike. Ulaz 100 bahti za turiste i 20 bahti za tajlanđane.

Bhuping Palace (Royal Winter Palace) nalazi se na planini Doi Suthep udaljen tek nekoliko kilometara od Wat Phrathat Doi Suthep, pa ovo dvoje možete kombinirati u jedan izlet. Ova kraljevska zimska palača ima bogato uređene vrtove i svakodnevno je otvorena za javnost  08:30-11:30 i 13:00-15:00. Iznimka je kada je kraljevska obitelj u posjeti onda se ne može ući. Za ulazak se treba propisno obući što znači bez kratkih suknji/hlača, bez golih ramena itd sve što vrijedi i za hramove. Ukoliko ste ipak razgoličeni možete posuditi robu na ulazu. Sama palača i nije pretjerano atraktivna, ali predivni vrtovi koji je okružuju su puni nevjerojatnog bilja, stoljetnih stabala i ogromnih bambusa. Cijena karte je 50 bahti

Queen Sirikit Botanical Garden, je najstariji i najvažniji tajlandski botanički vrt. Posvećen očuvanju tajlandske flore sadrži zbirke te obavlja istraživanja na rijetkim i ugroženim vrstama.
Smješten 30ak kilometara sjevernije od Chiang Mai-a otvoren svakodnevno 08:30-16:30 i cijena je 40 bahti

SVIĐA TI SE OVO ŠTO ČITAŠ?


Loading

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *