Najbolje plaže Koh Phangana Najbolje plaže Koh Phangana
Koh Phangan poznat je po svojoj raznovrsnosti terena gdje se izmjenjuju brdoviti tereni s tropskim šumama i na kraju predivnim plažama. Party orijentiran Haad... Najbolje plaže Koh Phangana

Koh Phangan poznat je po svojoj raznovrsnosti terena gdje se izmjenjuju brdoviti tereni s tropskim šumama i na kraju predivnim plažama. Party orijentiran Haad Rin, mirniji i ekskluzivniji Ao Thong Nai Pan Noi & Yai, Chaloklum sa svojom tirkiznom uvalom, Mae Haad s podmorjem idealnim za ronjenje samo su neke od plaže na kojima možete uživati na Phanganu. Bili vi party  24/7 tip osobe ili netko u potrazi za meditacijom pronaći ćete svoj kutak na ovom čarobnom otoku.

Chaloklum

Smještena na krajnjem sjeveru otoka uvala Chaloklum pokraj istoimenog ribarskog naselja jedno je od najljepših plaža otoka. Tirkizno more, bijeli pijesak s palmama u pozadini je prizor koji ćete ovdje stalno gledati. Cijela uvala, a s time i plaža proteže se na nekih 2km s naseljem u sredini uvale. Tu su još razni rezorti, restorani i kafići iako sama plaža nije toliko komercijalno iskorištena i na njoj nikad nema neke pretjerane gužve
Obližnja brda (najveća na otoku) idealan su zaklon od vjetrova, pa stoga je Chaloklum više manje stalno bez vjetra s mirnim morem.

chaloklum-bay-phangan-tajland-najbolje-plaze-thaimer

Chaloklum

 

Bottle Beach

Jedna od najljepših plaža otoka, a ujedno jedna od izoliranijih. Do nje je moguće doći brodom koji kreće s Chaloklum piera. Nema neko vrijeme vožnje nego kad se skupe ljudi brod ode. Postoji alternativni kopneni put do tamo, ali nije preporučljivo ići tamo skuterom zbog jako loše makadamske ceste pune ruba i strmih nizbrdica.

 

bottle beach koh phangan tajland najbolji otoci plaže iskustvo

Bottle beach

 

Mae Haad

Nekolicina malih resorta  s beachfront bungalowima, masažama, beach barom te prekrasnim zalaskom sunca. za vrijeme oseke stvori se sprud između plaže i obližnjeg otočića Ko Ma, te vam je tamo odlična lokacija za snorkling. Ovo je idealna plaža za sve one željne mira u bilo koje doba mjeseca, jer se ovdje ne zalazi full moon party populacija, niti taj party ikako utječe na ovu plažu. Relaksacija, tišina i chill atmosfera svakodnevnica su ove plaže za razliku od Haad Rina

Mae Haad plaža prema Ko Ma

Mae Haad plaža prema Ko Ma

 

Haad Rin

Vjerovatno najpoznatija plaža Phangana ( no ne i najbolja) na kojoj se održava poznati Full Moon Party. Ovu plažu ili volite ili mrzite. Tehnički postoje 2 plaže sa zapadne i s istočne strane tj Sunrise i Sunset beach. Sunrise beach je mjesto gdje se održava FMP te ćete tu i vani tog perioda pronaći mnoštvo mladih koji se zabavljaju u beach barovima/klubovima do ranog jutra. Očekujte uglavnom ekipu od 20ak godina sa svih strana svijeta za koje kao da sutra ne postoji. U jutarnjim satima posebice poslije full moon partya plaža izgleda otužno i jako prljavo. Van FMP i preko dana plaža je začuđujuće čista iako nisam imao pretjerane želje za kupanje. No bilo je mnogo turista koji su se kupali.

 

haad-rin-beach-after-full-moon-party-trash-phangan-thaimer-net

Haad rin ujutro poslije full moon partya

tajland-putovanja-turizam-forum-hr-phangan-haad-rin-full-moon-party

U boljem izdanju van FMP perioda

 

Haad Yao

Iako sam naziv Haad Yao po tajlandskom znači “duga plaža” ovo baš i nije jako duga plaža. Na dijelovima dosta široka da ekipa igra nogomet po plaži s obje strane omeđena je stijenama. Na njoj ćete uz par resorta i bungalowa pronaći supermarket te masaže za potpunu relaksaciju na plaži.

Haad yao

Haad yao

 

Haad Salad

Plaža koja se nalazi između Haad Yao i Mae Haada mogla bi se nazvat i sestra od plaže Yao. Slicno izgleda samo kraća i uža

Haad Salad

Haad Salad

 

Ao Thong Nai Pan Noi & Yai

Ove 2 plaže smještene su u dvije uvale na samom sjeveroistoku otoku. Donedavno se do njih moglo doći jednim brdoviti neasfaltiranim putom, no i ta cesta je sada završena te se do njih može doći bez problema s bilo kojim prijevoznim sredstvom. A da bi došli do tih plaža od pristaništa za trajekt morati ćete uzeti taxi koji nije jeftin cca 400 bahti po osobi ili puno bolje jeftinije rentati skuter i s njime otići. Zbog svoje izolacije imaju nesto skuplje cijene što u smještaju što u hrani i piću no dobit ćete jednu idiličnu mirnu lokaciju.

Ao Thong Nai Pan Noi

Ao Thong Nai Pan Noi

 

Thong Sala

Za većinu prvi doticaj sa otokom je istoimeno mjesto i pripadajuće mu pristanište. Južno od pristaništa počinje ova plaža koju neki smatraju dijelom Baan Taia. U početku je to bilo mjesto gdje se presjedalo za ići dalje po otoku. S vremenom se to razvilo te se sada tu nalazi mnogo restorana, kafića ( gdje možete pratiti europski sport), hotela, resorta itd. Sam grad Thong Sala je administrativno i financijsko sjedište otoka.

Thong Sala

Thong Sala

 

Izaberi svoje mjesto za odmorBooking.com

Komentiraj preko fejsbuka

comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *