Bangkok aerodrom transport

Većini posjetitelja prvi doticaj s Tajlandom je upravo Bangkok tj njegov Suvarnabhumi Airport (BKK) koji se nalazi 25km istočno od grada. To je aerodrom na koji slijeću svi letovi iz Europe, dok se drugi aerodrom Don Muang (DMK) nalazi 20ak km sjevernije od grada i koristi za niskotarifne domaće, ali i internacionalne letove (uglavnom po okolnim zemljama). Ukoliko slijećete na jedan aerodrom, a dalje imate dalje let s drugog aerodroma, na raspolaganju vam je besplatan shuttle bus koji vozi svakih 20-60 min ovisno o dobu dana i vožnja traje oko 60min. Alternativno možete uzeti taxi ako ste u žurbi.

Za odlazak sa Suvarnabhumi BKK aerodroma prema gradu imate mogućnost birati:

Taxi – uvijek zahtjevajte da uključe taximetar, jer u suprotnom ćete platit puno više nego što trebate. Cijena transfera do Khao San Roada je 350-400 bahti + 50 bahti  nadoplate. Ukoliko vam je smještaj na području Silom Road, Sukhumvit Road onda će cijena biti 50-100 thb niža.
Taxi je dostupan svakodnevno u bilo koje doba dana
Osim klasičnog taxia dostuopni su vam i Uber te Grab (azijska verzija Ubera)
Airport Link – ovo je najbrži  način za doći u grad . Na aerodromu pratite znakove dok ne dođete do airport link stanice na prvom katu. Linija ima sveukupno 6 stanica i cijelo putovanje traje 30 minuta, a polazak je svakih 15 minuta. Ukoliko idete za Khao San road kupite kartu do zadnje stanice Phaya Thai (45 thb). Tamo izađite na ulicu i mahnite prvom taksistu da vas odveze do KSR-a, a to će vas koštati 60-80 thb. Znači za sveukupno 120 thb možete solo doći od aerodroma do vašeg smještaja, a ako vas je dvoje to je onda 2x45thb za vlak i 80thb za taxi = 190thb tj svaki  po 85thb.  Možete za taj zadnji dio  umjesto taxia uzeti lokalni bus koji ćete platiti 8 bahta i vidjeti sve to iz druge perspektive. Izađite sa stanice i uputite se južnije prema Vimarn Hostelu ispred kojeg dolazi bus 59 koji vozi do Khao San road tj Democracy monument od kojeg imate 2 minute pješke do KSR.
Phaya Thai stanica je ujedno i čvorište gdje se možete prebaciti na BTS train od kuda možete dalje po drugim dijelovima Bangkoka. Airport Rail Link povezuje vas i sa MRT podzemnom željznicom na  Makkasan City Interchange stanici (MRT Petchaburi Station) gdje možete uloviti metro u smjeru sjevera Chatuchak, Mo chit .. ili na jugozapad prema Hualampong željezničkoj stanici gdje vam je odmah u blizini i Chinatown. Airport link vozi svakodnevno od 06:00 do 24:00
 U blizini airport link stanice na aerodromu nalazi se nekolicina mjenjačnica s daleko boljim tečajem nego sve mjenjačnice unutar terminala. Za više informacija >>>> Novac u Tajlandu

Autobus – Airport Express Bus, po fiksnoj cijeni od  150 bahti odvesti će vas na sljedeće destinacije : Silom Road, Sukhumvit Road, Khaosan Road i Hualampong željeznička stanica. Putovanje traje oko  45 minuta. Za detalje se uputite na šalter na prvom katu. Autobusi voze svakodnevno od  05:00 do 24:00.
2017. godine 
uvedene su nove jeftinije shuttle linije prema gradu. Više informacija OVDJE .

Minivan – slično kao i s busom samo je u pitanju kombi s 14 sjedala koji će te prebaciti do grada za fiksnih 150 bahti

Ukoliko pak dolazite preko Don Muanga Airporta situacija je slična uz par razlika. Prva je da nema airport linka, a druga je da će vas taksi ispast nešto jeftinije 200-250 bahti do KSR. Cijene autobusa i minivan su iste tj 150 bahti po osobi odnosno 50-60 s novim shuttle busevima.

Kad budete išli u suprotnom smjeru tj. iz grada prema aerodromu cijene će vam bit nešto niže, pa će tako minivan koštati 130 bahti, a i taxi će u nekim situacijama biti 50ak bahti jeftiniji. Što se tiče airport linka on će i dalje biti po istoj cijeni.

Sada kada znate kako doći do grada vrijeme je da potražite i neki smještaj u gradu

Gdje odsjesti u Bangkoku?

 SVIĐA TI SE OVO ŠTO ČITAŠ?


Loading

6 thoughts on “Bangkok aerodrom transport

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *