Besplatno jelo i piće na aerodromu – Diners airports lounge

Koliko ste se samo puta našli na aerodromu s dugim tranzitom te odlučili nešto pojesti ili popiti na aerodromu te se šokirali cijenama? Krajnje je vrijeme da iskoristite besplatno jelo i piće na aerodromu – Diners airports lounge.
Sad se vi pitate što je to Diners airports lounge? To je pogodnost koju imaju svi korisnici Diners Croatia Airlines kartice s kojom možete ući potpuno besplatno u lounge na raznim svjetskim aerodromima te tamo besplatno jesti i piti, a ponekad se naspavati i otuširati.

Da pojednostavnimo zamislite da letite Zagreb – Doha – Bangkok i onda lijepo dođete na ZAG aerodrom obavite check in, prtljagu te security i umjesto da sjedite na gejtu ili još gore kupujete tamo sendvič od 10 eur i piće od 5 eura vi lijepo odete besplatno u lounge okrijepiti se hranom i pićem bez limita, pa onda imate 4h transit preko Doha aerodroma i opet odete besplatno u lounge. Nakon par dana Bangkoka odlučili ste letjeti za Chiang Mai, ali prije leta naravno idete opet u lounge. Nakon par dana CM plan vam je letjeti na jug do Phuketa i gdje ćete prije leta za Phuket? Naravno u lounge jer zašto ne?  Iz Phuketa se opet vraćate avionom za Bangkok i idemo opet u lounge. Mislim da ne trebam spominjati da ćete u povratku doma opet ići u Bangkoku u lounge kao i u Dohi.
Samo u ovom primjeru imali bi 7x ulazak u lounge koji vas ne bi košta niti kunu, a da ste 7x išli kupiti samo vodu po aerodromskim cijenama ispalo bi vas prilično puno. Da dobijete dojam kako izgleda lounge evo video jednog s aerdoroma u Bangkoku domestic Terminal znaći ovo je ovaj “slabiji” lounge jer ovi international su uvijek bolji. Video ovdje  ≥≥≥ Youtube

Diners lounge iskustva
Royal Silk lounge – BKK airport

Nakon što se naučite na Diners airports lounge ne da vam neće biti tlaka imati tranzite od 3-4 sata ili  dolaziti ranije na aerodrom nego ćete ciljano dolaziti ranije da imate više lounge vremena. Kompanija s kojom letite je nebitna za ulazak u lounge. Sve da je i Ryanir koji ste platili 5 EUR ako je aerodrom s kojeg polazite-tranzitirate na Diners lounge listi vi možete u taj lounge besplatno tako da je ovo nevezano samo za putovanje u Tajland. Možete koristiti lounge bilo gdje u svijetu.

Kako dobiti Diners Croatia Airlines karticu? Karticu možete besplatno zatražiti online bez da uopće idete u banku. Da bi provjerili ispunjavate li uvjete za dobiti Diners Croatia Airlines karticu kliknite na banner ispod ili kliknite te ispunite traženo. Uz Diners karticu u paketu vam dolazi i Visa kartica.
Bez članarine za prvu godinu korištenja ako zatražite karticu do 31.12.

 

 

Neki aerodromi imaju skromniji lounge s tek nekim grickalicama, kava, čaj ili sok dok veći aerodromi uglavnom imaju bogatu ponudu gdje se može naći kuhana i pečena hrana, juhe, sendviči, svakakava alkoholna i bezalkoholna pića, a tu su ponekad i tuševi, masaže itd. Što je veći aerodrom to je bolji lounge.  Tako da ćete npr na Bangkoku Suvarnabhumi Airportu imati za izabrati između čak 15 različitih lounge opcija. Raspoređeni su svugdje po aerodromu tako da nebitno gdje vam je gate i je li domestic ili international let  uvijek  ćete imate jedan lounge u blizini. Važno je i spomenuti da nije svaki lounge koji vidite na bilo kojem aerodromu odmah besplatan. Besplatni su samo oni koji su izlistani na Diners lounge stranicama. Link na dnu članka.
I na drugom Bangkok aerodromu odnosno Don Muang na raspolaganju vam je 7 lounge opcija kao što lounge imate i na sljedećim aerodromima Phuket, Chiang Mai, Koh Samui, Chiang Rai, Hat Yai i Udon Thani.

Kako većina nas leti iz Zagreba i tamo vam je na raspolaganju jedan lounge koji je skroman, ali ima dobre masažne fotelje. I okolne opcije poput Ljubljana, Beograd, Venecija i Budimpešta imaju bar po jedan lounge kao i popularne transit destinacije kao što su Doha, Dubai, Abu Dhabi ili Istanbul.
Osim besplatno jelo i piće na aerodromu – Diners vam u suradnji s Croatia Airlines nudi vam opciju skupljanja nagradnih milja u programu Miles and More* s kojima onda možete besplatno letjeti unutar Europe ili kupiti “award flights” za sitnu lovu. Ja sam konkretno kupio jednosmjerni let Bali – Singapore – Frankfurt – Zagreb za nekih 40ak eura i još jeftinije Kuala Lumpur – Singapore – Zurich – Zagreb za 30ak eura.  Oba leta su bila do Europe sa Singapore airlines i europski let s Croatia Airlines. Bez obzira na tu bagatelnu cijenu i dalje smatram da je Singapore Airlines daleko najbolja kompanija s kojom sam letio.
* potrebno je napraviti besplatni M&M račun – klik ovdje

Kako to funkcionira?  Za svakih potrošenih 5kn dobiti ćete jednu nagradnu Miles and more milju koje se skupljaju na vašem M&M računu. Kada skupite dovoljno M&M milja možete ih iskoristiti za besplatne letove ili letove s reduciranim cijenama. Broj milja potrebnih za besplatnu/reduciranu aviokartu ovisi o destinaciju na koju letite, a točne podatke  možete uvijek provjeriti na Miles and more stranici.

Skeniraj za Diners karticu

Svoju Diners Croatia Airlines karticu možete zatražiti skeniranjem QR koda iznad ili na linku te ćete biti oslobođeni članarine za prvu godinu korištenja te će vam tu prvu godinu biti besplatno jelo i piće na aerodromu – Diners airports lounge  listu možete provjeriti OVDJE 

Nakon što prođe prva godina početi će vam se naplaćivati članarina u iznos od 300kn ( 40 eur ) godišnje koliko bi vas koštala  2 sendviča i 2 cole na nekom aerodromu 😀

Miles and more pravila će i dalje ostati ista tj 5kn = 1 milja no uvjeti za besplatan ulazak u lounge se sada mjenjaju te je potrebno plaćati s tom istom karticom tj popeglati s njom minimalno 18000kn svakih 6 mjeseci tj u periodu od 01.01. do 30.06. odnosno od 01.07. do 31.12.

Zvuči komplicirano i puno love? Pa i ne baš. Nije da tih 18000kn nekom poklanjaš nego ćeš i dalje plaćati/kupovati stvari koje bi i inače kupovao samo što nećeš plaćati gotovinom/drugim karticama nego s Dinersom. Ja sam odavno zaboravio kako je plaćati s gotovinom i sve idem na karticu. Posebno sada kad dođe euro. Ne pada mi na pamet nositi tonu kovanica jer sve ispod 5 eura ćete dobiti nazad u kovanicama.
Recimo da imate auto i kad odete na tehnički/osiguranje to vam je bar 3000kn i platite karticom. Natočili ste gorivo u auto? Platite karticom. Nemaš auto? Plati karticom autobus,vlak, mjesečnu kartu, taksi.. Kupujete aviokartu  za Tajland 500-600 eur? Ili koju god destinaciju? Platite karticom. Kupili ste novu odjeću, obuću? Platite karticom.  Kupujte svakodnevne potrepštine? Laptop, Tv, Mobitel? Hotel? Štogod da kupujete u današnje vrijeme možete platiti s karticom. S obzirom na današnje cijene svega  oko nas mislim da nije neka umjetnost doći do 18000kn troška odnosno 3000kn mjesečno. Umjetnost je preživjeti za manje od 3000kn mjesečno.
I ne, plaćanje karticom nije život na dug i put u propast kako se često čuje od internet mudraca. Mislim ako si debil si debil. S karticom ili bez kartice. Ovako ti se zbraja potrošnja od datuma do datuma kojeg si sam postaviš. Meni npr računa sav trošak od 14og do 14og tj recimo od 14.10. do 14.11. si preko Diners kartice potrosio 3600kn. Poslati će ti doma poštom uplatnicu kao i digitalno na ECC app na taj iznos od 3600kn. Platiš tu uplatnicu gdje ti je najpovoljnije i ispunio si 20% od 18000kn plana i dobio 720 award miles za Miles and More.

Kako se gleda tih 18000kn u 6 mjeseci? Konkretno ako vi  u periodu od 01.01. do 30.06. potrošite 18000+ kuna onda ćete u periodu od  01.07 do 31.12. imati i dalje neograničeni besplatni ulazak u lounge. Onda će vam se gledati period potrošnje od 01.07 do 31.12. gdje morate potrošiti 18000kn da bi u periodu od 01.01. do 30.06. imali neograničeni besplatni ulazak u lounge. I tako ideš u krug s tim šestomjesečnim blokovima. Ukoliko ne potrošite 18000kn u tom 6mj periodu moći ćete i dalje ići u lounge, ali će vam se onda naplatiti svaki ulaz u lounge, a svaki lounge ima svoje cijenu cca 25-45eura.

Rezime – prvih godinu dana će vam kartica i lounge ulasci biti bezuzvjetno besplatni te potom možete ili otkazati tu karticu ili nastaviti koristiti jer tih 300kn koje platite na godišnjoj razini bi potrošili nakon 2 aerodromska obroka ili jedan ulazak u lounge po njihovim cijenama. Za mene je to nobrainer da se kartica isplati imati što zbog lounge opcije što zbog Miles and More milja.

Da ponovimo linkove za besplatno jelo i piće na aerodromu – Diners airports lounge.:
Zatražite vašu Diners Croatia Airlines karticu
Pogledajte Diners airports lounge listu OVDJE
Miles and More OVDJE

Skeniraj za Diners karticuVodič za prvo putovanje u Tajland –> Više informacija
Besplatno jelo i piće na aerodromu –> Više informacija
Viza: Potrebna za Hrvatske državljanje –> Više informacija
Smještaj: Rezervirajte najjeftiniji smještaj i platite na dolasku. Besplatno otkazivanje.
Destinacije: Bangkok, Chiang Mai, Chiang Rai, Koh Samui, Koh Phangan, Koh Phi Phi, Koh Lipe, Koh Tao, Koh Chang, Ayutthaya, Sukhothai
Transport: Općenito o transportu, Aviokompanije unutar Tajlanda, Cjelokupni vozni red autobusa, vlakova i brodova kroz Tajland

Pretplati se na newsletter:

SVIĐA TI SE OVO ŠTO ČITAŠ?


Loading

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *