Poznate prevare Bangkoka

Iako prilično siguran grad, Bangkok također ima svojih majstora zanata kad su u pitanju prevare. Takvi sumnjivi likovi se kao i uvijek nalaze na udarnim pozicijama s puno turista gdje se uvijek nađe neka naivna duša koja plati svoje neiskustvo. Da i vi ne bi postali jedni od njih donosimo vam listu najpoznatijih prevara.

Tuk Tuk: Parkirani ispred znamenitosti, hotela ili trgovačkih centara vozači će vam uvijek zahtijevati neke nebulozne cifre za kratke relacije. S druge strane će vam za cjelodnevne vožnje tražiti  sitniš tipa 5 bahta. Ali prvo će vas pitati koliko dana ostajete u gradu. Ako kažete npr 3 dana on će vas taj prvi dan vozit posvuda i tražiti samo tih 5 bahta. Ali sutra će se opet pojavit kod vašeg hotela i nudit vam cjelodnevnu vožnju ovaj put nešto skuplje za 100 bahta. Treći dan će opet doći do vas i odvozi vas i treći dan po gradu, ali ovaj put će tražiti da mu platiti par tisuća bahta, pa vam onih prvih par dana neće više biti tako jeftino.
Alternativno će vas za neku siću vozikati po gradu ali ćete više vremena provodit po trgovinama njegove obitelji, prijatelja i onih koji mu daju proviziju nego što će te išta vidjeti. Ako nemate ništa pametnije na repertoaru eto zabave.
Tuk Tuk Informacije

Taxi scam: Slično kao i  za tuk tuk vozači će parkirani čekati ispred znamenitosti, hotela ili trgovačkih centara i čim vas ugledaju zaskočiti će vas i pitati trebate li taxi ? Ako kažete da, odmah će pitati gdje idete i bubnut neku fiksnu cijenu koja je duplo skuplja od one koju bi dobili na taximeter. Da bi izbjegli takve neugodne situacije jednostavno mahnite na cesti prvom taksistu kojeg vidjeti i on će vam u 99% slučajeva upalite taximetar.
Taxi InformacijeGrand Palace je zatvoren: Jedna od najčešćih prevara je tužna vijest da je palača zatvorena 🙁 Barem tako tvrdi divni gospodin u blizini palača. Baš taj dan je unutra svečani kraljevski događaj, ali da vam spasi dan on će vam ponuditi fantastičnu turu po Bangkoku za smiješnu lovu do 50 bahti. Takvu velikodušnu ponudu teško je odbiti i kreneš u turneju s njime. Od grada ćeš vidjeti agenciju s izletima i napuhanim cijenama , trgovina jeftinom robom, al specijalno skupe cijene za tebe, draguljarnica s nakitom koji ne vrijedi ni 5kn itd. Ukoliko ništa i ne kupiš postoji šansa da će te izbaciti na ulicu di god se tad nalazili pa ćeš morati potražiti drugi način prijevoza do hotela 😀 Ako ništa drugo dan koji nećeš zaboraviti. Light verzija ove prevare je da te pokušaju nagovoriti da kupiš odjeću na njihovom štandu jer to što imaš na sebi nije prikladno za hram.
Must see lokacije u Bangkoku

Oslobađanje/hranjenje ptičica: Ovo je posebno vidljivo ukoliko se budete kretali oko Grand Palaca gdje ćete vidjeti mnoštvo kaveza s ptičicama i babe sa vrećicama punih kukuruznog zrna. U jednoj verziji će vam priči naizgled fina baba koja vam nudi vrećicu s kukuruznim zrnom da ga bacite i nahranite ptičice za sreću. Kad i ako to napravite navalit će na vas da im platite za njihov kukuruz.
U drugoj opciji će vam nuditi da  za sreću pustite jednu pticu iz kaveza na slobodu. Pojavit će se suza na vašem oku i srce će zaigrati da oslobodite jednu ili više ptica, međutim ono što vi ne znate je da su te ptice istrenirane i da će se vratiti nazad u kavez. Blago tim ptičicama svaki dan ih oslobađaju.

Patpong scam: Odlučili ste se malo zabavit s damama lakog morala ? Prilazi vam sređen lik, priča solidno engleski i nosi menu u ruci. Međutim to nije menu s pićem nego s atrakcijama koje će te dama izvoditi za vas ( izbacivanje ping pong loptice iz p..ke je samo jedna od njih ) “If you don’t like it is free” reći će on i vi s njim krenuti u neku sumnjivu prostoriju. Tamo će vas okružiti mlade dame i zahtijevati da popijete piće s njima. Rezultat već znate… to piće će vas papreno koštati. Uostalom čuli ste za ovo i u lijepoj našoj, ako ne vi, onda strani turisti.

SVIĐA TI SE OVO ŠTO ČITAŠ?


Loading

One thought on “Poznate prevare Bangkoka

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *