Kako doći u Chiang Rai ?

Smješten u istoimenoj Chiang Rai regiji nalazi se na krajnjem sjeveru Tajlanda u blizini myanmarske i laoške granice. Za dolazak do njega na raspolaganju su vam sljedeće opcije

Avion:

Mae Fah Luang-Chiang Rai International Airport udaljen je 8km od centra grada. Na šalteru unutar aerodromske zgrade možete kupiti prepaid kartu za taxi po cijeni od 200 bahti do centra grada. Postoje opcije i za druge lokacije i sve cijene su vidljivo istaknute. Taksist će vas odvesti do vašeg hotela ili će vam pronači jedan hotel za vas ukoliko mu kažete okvirno cijenu koju želite platiti za hotel. Za razliku od Bangkoka ovdje većina vozača odbija koristiti taximeter i ovaj prepaid taxi vam je najbolja opcija. Ukoliko vam pak nekako upali da koriste taksimetar tada će vas ispasti oko 100 bahti. Za povratak na aerodrom možete uzeti i tuk tuk po cijeni od cca 150 bahti.
Aerodrom je povezan letovima iz/za Bangkok kompanijama by AirAsia, Nok Air, Bangkok Airways, Thai Lion Air i Thai Smile. Više o avio kompanijama i letovima unutar Tajlanda OVDJE
AirAsia, Nok Air i Thai Smile lete na Don Muang (DMK) aerodrom u Bangkoku dok Thai Smile i Bangkok Airways lete na Suvanabhumi aerodrom (BKK). Za jedan tako mali aerodrom ima impresivna 22 leta dnevno za Bangkok ( ovisi o sezoni i danu u tjednu ) dok se cijene kreću od 1000 bahti za Air Asiu, Nokair sve do  3500 bahti za Bangkok Airways. Točne cijene i vremena letova provjerite na njihovim službenim stranicama.
China eastern airlines povezuje Chiang Rai i Kunming, Kina 3 puta tjedno.

 

 

kako doc u chiang rai
Nok Air let – Chiang Rai

 

 

Autobus:

Postoje dva autobusna kolodvora u Chiang Raiu

Stari autobusni kolodvor ( terminal 1) nalazi se odmah uz noćni bazzar i trenutno je u fazi rekonstrukcije koja će ukoliko sve ide po planu završiti 2017. godine. Neke kompanije još uvijek stanu uz sami autobusni kolodvor gdje iskrcaju svoje putnike. Green Bus Company je još uvijek zadržao svoj ured u blizini no kad se radovi zahuktaju vjerovatno će se i oni preseliti na neku drugu lokaciju. Neke lokalne kompanije i dalje parkiraju autobuse uz stanicu no svi autobus iz udaljenih destinacija dolaze na novi autobusni terminal koji se nalazi malo južnije od grada i do/s njega će vas dovesti songthaew po fiksnoj cijeni od 20 bahti po osobi.
Svi busevi za i iz Bangkoka doilaza odnosno polaze s novog autobusnog terminala. Nekolicina kompanija svakodnevno vozi u smjeru Bangkoka s redovnim i VIP autobusima, a cijena se kreće od 550 do 900 bahti voisno o vrsti autobusa te vremenu polaska.
Glavna kompanija za odlazak iz/u Chiang Mai je provjereno dobra Green Bus Company čije urede možete pronaći na novom i starom autobusnom terminalu. Njihove karte možete kupiti i u 7-eleven trgovinama. U ponudi je običan bus (klimatizirani), 1st class te VIP. Imajte na umu da su neke od ovih linija direktne, dok neke prolaze kroz Phayao i Lampang. Provjerite to prilikom kupnje karte. Direktna linija za Chiang Mai vozi otprilike 3 sata.
Reklamirane cijene za Chiang Mai su 280 za VIP, 180 1st class i  140 standard air-con te idu ovim voznim redom:
VIP; 08:00, 09:00, 13:00, 15:30, 17:15.
1st; 10:55, 11:50, 12:35, 14:05, 14:30, 15:15, 16:30 and 17:45.
2nd class air-con; 06:30, 08:15, 09:30, 11:15, 13:30, 15:45, 16:00 and 17:30.
Za najtočnije informacije provjerite direktno na njihovom šalteru ili na službenom websiteu 

Ovdje provjerite sve cijene i vozne redove prijevoza za Chiang Rai

 SVIĐA TI SE OVO ŠTO ČITAŠ?


Loading

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *