Muzeji Chiang Mai-a

Muzeji Chiang Mai-a

Chiang Mai City Arts & Cultural Centre, nalazi se u samom centru starog grada u ulici Prapokklao , između Rajdumnern i Rajwithee ulice. Otvoren je 08:30-17:00 svaki dan osim ponedjeljka. Moderni povjesni i  kulturno-edukacijski centar ima vodiče obučene u tradicionalnu tajlandsku odjeću koji će vas odvesti u klimatiziranu prostoriju da pogledate titlovani video o Chiang Maiu i sjeveru Tajlanda. Potom će vas uputiti u sljedeće sobu gdje će vam biti prikazana kultura i povijest regije kronološki počevši od pre-Muang period (prije 7000 do 12000 godina), preko ranih kraljeva, burmanskih ratova, pa sve do današnjeg vremena i planova za budućnost pokrajine. U ostalim prostorijama možete pronači informacije o budizmu i vjeri, agrikulturi, brdskim plemenima  itd
Cijena karte 90 bahti

Chiang Mai National Museum, nalazi se na Super Highway (u blizini Wat Chet Yot),  pruža vam uvid u povijest Chiang Mai-a. Otvoren je od 09:00-16:00 od srijede do nedjelje. Cijena ulaz 100 bahti.

Chiang Mai University Art Museum nalazi se na uglu Suthep and Nimmanhaemin ulice te radi svakim danom osim ponedjeljka 09:00-17:00h. Održavaju se izložbe studenata likovne umjetnosti svečilišta Chiang Mai.Svbakog mjeseca održava se i minimalo jedna izložba nekog od umjetnika s područja jugoistočne Azije. U muzeju se ponekad održavaju i koncerti, a ulaz je besplatan.

Museum of World Insects and Natural Wonders, Soi 13 Srimankalajarn ulica, svakodnevno 09:00-17:00h
Jedan od neuobičajenih muzeja u državi gdje možete pronaći leptire, bube i raznolike insekte.Moguće je pogledati i veliku selekciju minerala s objašnjenjima na engleskom i tajlandskom jeziku. Ulaz 200 bahti

Art in Paradise, 199/9 Changklan Rd (500 metara južnije od Night Bazaara), muzej iluzije gdje se možete fotografirati u smiješnim 3D scenama. Odrasli 300 bahti, djeca 200 bahti.

 

 

 

SVIĐA TI SE OVO ŠTO ČITAŠ?


Loading

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *