Kako doći u Sukhothai ?

 

 

Kako doći u Sukhothai?

 

Autobus:

Glavni autobusni kolodvor nalazi se otprilike 2,5km van novog dijela Sukhothaia. Do/od tamo možete doći sonhthaewom za 40 bahti po osobi ili sprcifičnim Sukhothai motoriziranim trociklom za 60 bahti. Postoji i malo stajalište u starom dijelu grada pokraj Old City Guesthousa s manje frekventnim linijama za Chiang Mai i Bangkok.

Bangkok: Direktni busevi s Mo Chit autobusnog terminala voze 7h usputno se zaustavljajuči u gradovima po putu. S tog terminala na raspolaganju vam je više kompanija s boljim i lošijim autobusima. Cijene krecu od 280 do 350 bahti ovisno o kompaniji. Za VIP bus ćete platiti nešto više 400-450 bahti. Na tom autobusu imate WC i veći komfor. Usputno ćete stajati u Phitsanulok, Kampaeng Phet, Nakhon Sawan i Ayutthaya.

Mae Sot-a/granica s Myanmarom: svokodnevno voze mini busevi s polazištem iza tržnice. Put traje oko 3h i ide se preko Taka.

Phitsanulok: Redovite autobusne linije kreću svakodnevno s glavnog autobusnog terminala i put traje oko 1h. Frekvencij linija je otprilike svakih 30 minuta.  Napomena: Taxi prevaranti će stajati uz sami šalter na kojem čitko piše Sukothai i reći će vam da ste na krivom kolodvoru i da vas on može prebaciti do pravog kolodvora za neku naknadu. Jednostavno ga ignorirajte i kupite normalno kartu. Cijena karte je 43 bahta.

Chiang Mai: Autobusi kreću s Arcade autobusnog kolodvora i treba im 4h da dođu do Sukhothaia. Jeftiniji lokalni autobusi koji staju na usputne stanice trebaju malo više vremena tj oko 5h. Cijene karte su od 239 bahti na više.
Vlak:

Najbliži željeznički kolodvor udaljen je 50km u Phitsanuloku. Dolazite li s vlakom morati ćete ulovit transfer bus do Sukhothai koji kreće iz središta grada.Do tamo možete s tuk tukom za 60 bahti ili dijeljenim mini busom koji kreće svaki 15ak minuta ispred trgovine 7-11  i košta 10 bahti po osobi.

 

Avion:

Sukhothai aerodrom se nalazi 30ak km sjevernije od novog dijela grada i na njega sliječu samo skupi letovi Bangkok Air-a. Cijena taxi do ili sa aerodroma je 300 bahti.
Alternativno i jeftinije je letiti preko aerodroma Phitsanulok. Nok Air i Air Asia nude kombo pakete let + kombi za Sukhothai po cijeni od cca 1500 bahti s polaskom iz Bangkoka – Don Muang aerodrom. Sveukupno vrijeme let + transfer je oko 2:30 sati

SVIĐA TI SE OVO ŠTO ČITAŠ?


Loading

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *