Utočišta za slonove Chiang mai

U okolici Chiang Mai na raspolaganju vam je mnogo utočišta za slonove koje možete posjetiti. Većina njih se dobro brine o slonovima i nema zlostavljanja životinja, ima i takvih mjesta, pa je dobro provjeriti informacije prije nego se odlučite u posjetu. Najbolje je izabrati mjesta koja u ponudi nemaju jahanje na slonovima nego čisto uživanje s njima te hranjenje, kupanje i šetanje.

Baanchang Elephant Park, 147/1 Rachadamnern Rd Website. Za one koji odluče prenoćiti domaćin će im pokazati neke tradicionalne stvari uz logorsku vatru te puštati lampione u zrak u razdoblju od studenog do siječnja.

 Chai Lai Orchid, 202 Moo 9 T. Mae Win Website.  Smješten u prekrasnoj dolini  Chai Lai Orchid je neprofitni eco ranč koji nudi jedinstvene 1-2 dnevne izlete iz Chiang Mai-a. Gosti mogu hraniti, kupati i igrati se sa slonovima u idiličnom okruženju. Ovaj projekt također pomaže lokalnim brdskim plemenima u vidi zapošljavanja 

Eddy Elephant Care Chiang Mai, 87 Sripoom Rd, Website. Eddy je u posjedu 7 slonova i garantira vam nezaboravni provod u ovoj privatnoj turi. Naučiti će vas o ponašanju slonova te kako ih kontrolirati i okupati.

Elephant Jungle Sanctuary, 119/10 Thapae Rd. Website. Elephant Jungle Sanctuary je etički ekološko turistički projekt smješten 60ak km od Chiang Mai-a. Osnovan 2014. godne ovo je zajednički projekt  Karen brdski plemena i stanovnika Chiang Mai-a koji su bili zabrinuti za nasljeđe slonova u Tajlandu. Elephant Jungle Sanctuary je otvorio mnogo radnih mjesta za članove Karen plemena omogućivši im financijsku stabilnost i obrazovanje. Imate na izbor poludnevni, dnevni ili dvodnevni izlet.

Elephant Nature Park, 209/2 Sridornchai Rd. Website. na otprilike 60km oD Chiang Maia nalazi se ovo utočište za spašene slonove. Ovo nije mjesto gdje će slonovi imati predstave i izvoditi trikove za vas, nego mjesto gdje ćete moći dobiti totalno drugačiji uvid u život ovih magičnih stvorenja. Imate na izbor poludnevni, dnevni ili dvodnevni izlet.

Patara Elephant Farm, T.Baan Pong A.Hang Dong, Website. Odlazak u Pataru sastoji se od jedinstvenog  doživljaja gdje se svakom posjetitelju daje po jdan slon na paženje. Taj dan ga vi hranite, kupate, komunicirate s njim i provjeravate mu zdravlje. Taj program se naziva “Elephant Owner for a Day,” i cilj mu je naučiti ljude kako da bolje razumiju slonove i njihovo ponašanje.

SVIĐA TI SE OVO ŠTO ČITAŠ?


Loading

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *