Mae Hong Son loop sjeverom Tajlanda

Nalazite se na sjeveru Tajlanda i imate viška vremena ( 4 dana minimum, a preferirano 7+ dana) napravite Mae Hong Son loop.  Polazna i završna točka je Chiang Mai, a stopoveri na toj ruti su Pai, Mae Hong Son i Mae Sariang. Cijeli loop je dužine oko 600km s udaljenostima između dva mjesta koja variraju od 130 do 190km. Najpoželjnije bi bilo loop napraviti motorom bilo skuterom ili nečime većim no može se i autom te busevima.
Zbog svoje strme konfiguracije i tisuće zavoja (da budem točan 1864 zavoj se nalaze na toj ruti) preporuča se ovu rutu odraditi samo tokom visoke sezone (Nov – Feb) kada je vrijeme najljepše s ništa do minimalno kiše. I u ostatku godine moguće je odraditi loop ukoliko je vremensko prognoza povoljna, jer tijekom kiše ili po mokrom kolniku postoji velika opasnost od pada.
Iako je cesta koja vodi tamo u prilično ruralnim područjima gdje se kuće ukazuju svakih 15km sama cesta je u odličnom stanju. Prilično nedavno asfaltirana cesta koja je dovoljno široka da auti i motori mogu zajednički dijeliti traku. Uostalom pogledajte

Mae hong son loop

Cesta između Pai i Mae Hong Sona na putu do Tham Lod cave

Posted by Thaimer on Tuesday, 21 February 2017Promet vas ne bi trebao previše brinuti, jer ga skoro pa i nema. Od Chiang Maia pa do Paia je još donekle i prometno, ali u ostatku rute auti su skoro pa nepostojeći. S obzirom da se upravo ta ruta Chiang mai – Pai u dužini od cca 130km i cca 750 zavoja smatra najtežim dijelom ove rute preporučljive je početnicima i onima koji se tako osjećaju da krenu rutom obrnutom od kazaljke na sat dakle Chiang Mai – Mae Sariang – Mae Hong Son – Pai – Chiang Mai. Tim redoslijedom ćete do dolaska u Pai već steći neku sigurnost i iskustvo, pa će taj završni “najteži” dio biti lakši. Iako meni osobno ni taj dio nije bio ni najmanje težak, a nije da sam neki biker. Dapače po Tajlandu je jedino kad i vozam motor.

Tokom cijelog puta naići ćete na prekrasan krajolik, puno vidikovca, vodopadi na sve strane, spilje, nacionalni parkovi itd. Tako da onih minimalno 4 dana se lako razduži na unlimited dana ako ih imate na raspolaganju. Tih 4 dana je neki fizički minimum ukoliko bi svaki dan vozili iz jednog u drugo mjesto gdje bi prespavali i odmah ujutro dalje.
Za kraj malo detalja od tamo

Pai Canyon

Jedan kratki s Pai Canyona

Posted by Thaimer on Sunday, 19 February 2017

 

 

SVIĐA TI SE OVO ŠTO ČITAŠ?


Loading

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *