Najbolje plaže Ko Samui

Ukoliko dolazite po prvi put na Samui odabir samog smještaja tj lokacija smještaja mogla bi uvelike utjecati na vaš doživljaj otoka. U nastavku ćete pronači ukratko osobine plaža te je na vama da procijenite koja će vam najviše odgovarati

 

CHAWENG

najbolje-plaze-tajland-ko-samui-chaweng-tajland-iskustva-cijene
Chaweng beach

 

Smještena na sjeveroistoku otoku, Chaweng je najveća, najpopularnija i najrazuzdanija plaža na otoku. No je li i najljepša? Osobno ni blizu. No krenimo redom. Ova popularna plaža poznata je po svom noćnom životu te je ovo mjesto gdje ćete odsjesti ukoliko želite konstantno partijati te vam isto tako bučna muzika neće smetati ako se odlučite na spavanje. Na ovom području najveća je koncentracija smještaja svih vrsta i cijena. Osim smještaja ovo je centralni dio otoka za noćne izlaske, barove i restorane za sve ukuse.
Kao što to obično bude sve ono što je popularno i razvikano među turistima ima svoju cijenu, pa tako u visokoj sezoni očekujte krcate plaže te općenito jako visoke cijene svega od hrane, pića i smještaja. Ovo je definitivno najskuplja lokacija na otoku koja ako mene pitate ne opravdava uloženo.


LAMAI

najbolje-plaze-tajland-ko-samui-lamai-tajland-iskustva-cijene
Lamai beach

 

Na istočnoj ovali, nešto južnije od Chawenga smjestio se Lamai. Poslije Chawenga druga najveća plaža otoka. Po svemu jako slična svojoj susjednoj plaži samo što je nightlife u light izdanju. Tako su noćni izlasci nešto blaži i noći su tiše, ali je ponuda restorana, kafića i smještaja otprilike ista kao na Chawengu. Generalno su cijene mrvicu niže nego Chaweng, ali i dalje relativno skupo.  Kao i na ostatku Samuia i ovdje se vidi lagani trend odmicanja od prihvatljivog jeftinog odredišta prema skupom i elitnom odredištu gdje cijene idu u nebo.
Lamai je stalno na udaru vjetra s često velikim valovima, pa nije baš idealno mjesto za djecu ili one koji malo slabije plivaju.  Nije rijetko ni za vidjeti crvenu zastavicu kojom se zabranjuje plivanje za sve osobe. U tom slučaju na raspolaganju su vam bazeni koje ima većina resorta smještenih uz obalu. Naravno ako ste tamo smješteni. Ti vjetrovi i valovi često znaju do obale dovući i ponešto prljavštine, a posebice morske trave, pa vizualno nije jako atraktivno.

 

BOPHUT

najbolje-plaze-tajland-ko-samui-bophut-tajland-iskustva-cijene
Bophut beach

 

Zanimljiva kombinacija starog i novog. Stare tradicionalne kinesko tajlandske drvene kučice u kombinaciji s novim restoranima, barovima čine Fisherman’s Village posebno zanimljivim za posjetiti. Mjesto je to gdje možete osjetiti rustikalni Samui s butik trgovinama, chic restoranima, a u nastavku 2km duga uska plaža puna palmi.
Bophut bi tako mogli podijeliti na 2 dijela. Jedan bi bio plaža skroz od Big Buddhe na istoku i sve do Maenama na zapadu. Između se smjestio spomenuti Bophut Fisherman Village.
Za razliku od prethodnih Chawenga i Lamai, Bophut je zadržao tradicionalne vrijednosti, pa ovdje vlada mir i popularno je odredište za obitelji i sve one koji žele mir i izležavanje na plaži. Ako vam se i prohtje u noćni život Chaweng je udaljen tek par minuta vožnje.

MAENAM

najbolje-plaze-tajland-ko-samui-maenam-tajland-iskustva-cijene
Maenam beach

 

Maenam plaža nalazi se u nastavku Bophut plaže i uz pogled prema Koh Phanganu s tim otokom veže ga i to što je jedina preostala donekle backpackerska plaža. Cijene nisu ni blizu jeftine kao na Phanganu, ali ni beachfront bungalovi nisu skupi kao ovi na Chawengu ili Lamaiu. Mnoštvo malih slijepih, neasfaltiranih uličica garancija su privatnosti i skoro pa nikakve gužve na plaži diljem cijelog Maenama. Za one s viškom love u džepu tu su i luksuzni primjerci poput Santiburi resorta.
Ovo bi bila najbolja plaža na otoku za one koji su došli uživati na paži  zaboraviti na sve. Noćnog života ovdje skoro da nema, ali to ne znači da nemate gdje popiti koktel ili pivo ispod hladovine palme.

LIPA NOI

najbolje-plaze-tajland-ko-samui-lipa-noi-tajland-iskustva-cijene
Lipa Noi beach

 

Smještena na zapadnoj obali u istoimeno naselje i trajektno pristanište jedna je od najpraktičnijih destinacija za posjetitelje otoka. No udaljenost od “života” i svih atrakcija  ova plaža je uglavnom posječena od starijih ljudi i onih koji su već po tko zna koliko puta posjetili Samui i tu su na čistom odmoru bez puno aktivnosti.
Sama plaža je idealna za djecu zbog čistog pijeska bez koralja te jako plitke vode pa možete otići i 100m u daljinu, a voda će i dalje biti plitka.
Stoga ako ste za jedno čisto izležavanje po plaži ne rađenje ničega Lipa Noi plaža bi mogla biti idealna za vas.

 

CHOENG MON

najbolje-plaze-tajland-ko-samui-choeng-mon-tajland-iskustva-cijene
Choeng Mon beach

 

Ova plaža smjestila se na samom špicu sjeveroistoka otoka. Okružena uglavnom elitnim odmaralištima u koje dolaze agencijski turisti ponajviše iz europe ovo nije mjesto gdje ćete jeftino ili lokalno pojesti. Sve je podređeno zapadnjačkim turisima starije dobi i dubokog džepa, pa osim eventualnog dnevnog izleta ili kupanja za većinu nas ovdje nema puno zanimljivosti

 

SILVER BEACH

najbolje-plaze-tajland-ko-samui-silver-beach-tajland-iskustva-cijene
Silver beach

 

Silver beach je mala 200ak metara duga plaža koja se smjestila uz cestu između Chawenga i Lamaia. Uz samu plažu smjestila su se 4 smještajna objekta n i ako niste njihov gost možete doći na plažu.  Skoro pa idealna lokacija plaže na korak do Lamai i par minuta vožnje do Chwenga ovo bi mogao biti dobar izbor one želje mirnog sna i noćnog života u blizini.

 

Provjerite cijene smještaja na SamuiuBooking.com

SVIĐA TI SE OVO ŠTO ČITAŠ?


Loading

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *