Najbolji način za obići Ayutthayu

S obzirom na ne pretjeranu veliku udaljenost koju morate priječi zasigurno najbolji način obilaska ostataka Ayutthaye je bicikla. Arheološki park je lako dostupan biciklom čak i ako niste u nekoj formi. Ceste su asfaltirani i udaljenosti između hramova su male. S biciklom možete produžiti i van otoka, pa obići floating market, ostale hramove i sve što naiđete po putu.
Biciklu je moguće rentati po cijeni od 50ak bahti na dan. Kako sve bicikle nisu u top stanju prije nego ju iznajmite provjerite u kakvom je stanju (gume, kočnice itd). U dobrim trgovinama dobiti ćete odmah i lanac za zaključavanje iako baš i nije potreban, jer nisu to neke vrijedne bicikle koje bi netko htio ukrasti. Praktički svaki smještaj će imati besplatnu kartu grada, pa se poslužite s njom.
Park se otvara ujutro u 07:30 i preporučljivo je krenut odmah rano ujutro da se dođe prije grupa iz Bangkoka, a i sunce je tada puno slabije. Svakako ponesti bocu vode sa sobom.
Očekujte da ćete preći oko 20ak km za cjelodnevni obilazak Ayutthaye. Ako vam to bude previše uvijek možete iznajmiti skuter 😀Alternativno možete koristiti i Tuk Tuk. Oni su ovdje drugačijeg izgleda i veći nego u Bangkoku te bez problema se može smjestiti 6 osoba. Jedino službeni vozači bi smjeli pokupiti turiste na kolodvoru, a to ćete moči provjeriti tako da provjerite njegovu sliku i ime. Tarife su im fixne i cijena se kreće oko 300 bahti na sat uz moguće malo smanjivanje cijene tipa 1000 bahti za 4 sata.
Također možete i na ulici mahnuti tuk tuk vozaču u prolazu te se s njim dogovoriti turu. Vozači će uglavnom imati razglednice/slike s poznatim lokalitetima radi lakšeg sporazumjevanja, ali već su i naučili koje su standardne rute većine turista. Ukoliko imate mapu možete mu pokazati gdje bi išli te će vam oni reći cijenu. Očekujte cijene od 200 baht po satu (dakle jeftinije nego li ovi s kolodvora)

izlet ayutthaya biciklom bangkok

SVIĐA TI SE OVO ŠTO ČITAŠ?


Loading

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *