Klima i sezone u Bangkoku

Bangkok ima monsunsku klimu što znači da postoje 3 glavne sezone:  vruća u razdoblju od ožujka do lipnja, kišna od lipnja do listopada i hladna od studenog do veljača. Bangkok se smatra najtoplijim gradom u svijetu, jer mu je prosječna dnevna temperatura blizu 30C. Temperature preko 30C su uobičajene, a ni noći nisu puno svježije zadržavajući se na 25+ stupnjeva. Travanj i svibanj te rujan i listopad su najsparniji mjeseci s puno vlage u zraku što bi nekome moglo prestavljat problem. Čak i ako posjetite Bangkok za vrijeme kišne sezone neće to biti neprestano padanje nego par dnevnih jakih pljuskova i opet sunce. Ali kad kažemo jaki onda mislimo jaaaki , posebice u rujnu i listopadu kada ti jaki pljuskovi znaju poplaviti dijelove Bangkoka.

bangkok klima
Najbolje vrijeme za posjetiti Bangkok je od prosinca do veljače kada je vrijeme suho s minimalno kiše i ima najviše sunca. Temperature su tada relativno niske  pa se zna desiti da temperatura padne i na 20C tokom noći.  To je ujedno i razdoblje visoke sezone kada su cijene najveće i ima najviše turista posebice ovih u bijegu od zime na sjevernoj hemisferi.

Najtoplije razdoblje u Bangkoku je od ožujka do svibnja kada temperature često idu do 40C. U to vrijeme se održava i tajlandska nova godina, Songkran koji se u cijeloj zemlji slavi 3 dana “vodenim borbama” s pištoljima i puškama na vodu te kanticama vode. Spas u ovo vruće razdoblje je bijeg u trgovačke centre, kafiće ili uživanje uz bazen.

songkran-water-festival-thailand

Kišno razdoblje: Niska ili kišna sezona počinje u svibnju i traje sve do kraja listopada. Cijene hotela i izleta su znatno sniženi zbog puno manje potražnje, pa je to financijski najbolji period za posjetiti Bangkok, ali vrijeme neće biti na vašoj strani. Iako je kišno razdoblje temperature  i dalje ostaju visoke i  ugodne. Kiša se pojavljuje u obliku 30-60 minutnih pljuskova u zoru i predvečer dok se ostatak dana izmjenjuju sunce i oblaci. Srećom Bangkok ima mnoštvo sadržaja za ubiti monotone kišne dane.

 

SVIĐA TI SE OVO ŠTO ČITAŠ?


Loading

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *