Klima i sezone u Bangkoku Klima i sezone u Bangkoku
Bangkok ima monsunsku klimu što znači da postoje 3 glavne sezone:  vruća u razdoblju od ožujka do lipnja, kišna od lipnja do listopada i... Klima i sezone u Bangkoku

Bangkok ima monsunsku klimu što znači da postoje 3 glavne sezone:  vruća u razdoblju od ožujka do lipnja, kišna od lipnja do listopada i hladna od studenog do veljača. Bangkok se smatra najtoplijim gradom u svijetu, jer mu je prosječna dnevna temperatura blizu 30C. Temperature preko 30C su uobičajene, a ni noći nisu puno svježije zadržavajući se na 25+ stupnjeva. Travanj i svibanj te rujan i listopad su najsparniji mjeseci s puno vlage u zraku što bi nekome moglo prestavljat problem. Čak i ako posjetite Bangkok za vrijeme kišne sezone neće to biti neprestano padanje nego par dnevnih jakih pljuskova i opet sunce. Ali kad kažemo jaki onda mislimo jaaaki , posebice u rujnu i listopadu kada ti jaki pljuskovi znaju poplaviti dijelove Bangkoka.

bangkok klima
Najbolje vrijeme za posjetiti Bangkok je od prosinca do veljače kada je vrijeme suho s minimalno kiše i ima najviše sunca. Temperature su tada relativno niske  pa se zna desiti da temperatura padne i na 20C tokom noći.  To je ujedno i razdoblje visoke sezone kada su cijene najveće i ima najviše turista posebice ovih u bijegu od zime na sjevernoj hemisferi.

Najtoplije razdoblje u Bangkoku je od ožujka do svibnja kada temperature često idu do 40C. U to vrijeme se održava i tajlandska nova godina, Songkran koji se u cijeloj zemlji slavi 3 dana “vodenim borbama” s pištoljima i puškama na vodu te kanticama vode. Spas u ovo vruće razdoblje je bijeg u trgovačke centre, kafiće ili uživanje uz bazen.

songkran-water-festival-thailand

Kišno razdoblje: Niska ili kišna sezona počinje u svibnju i traje sve do kraja listopada. Cijene hotela i izleta su znatno sniženi zbog puno manje potražnje, pa je to financijski najbolji period za posjetiti Bangkok, ali vrijeme neće biti na vašoj strani. Iako je kišno razdoblje temperature  i dalje ostaju visoke i  ugodne. Kiša se pojavljuje u obliku 30-60 minutnih pljuskova u zoru i predvečer dok se ostatak dana izmjenjuju sunce i oblaci. Srećom Bangkok ima mnoštvo sadržaja za ubiti monotone kišne dane.

 

Komentiraj preko fejsbuka

comments

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *