Jednodnevni izleti iz Bangkoka

 

Jednodnevni izleti iz Bangkoka

 

Osim u samom gradu i okolica Bangkoka ima zanimljivih lokacija za posjetiti. Najjednostavniji način za to učiniti je priključiti se jednom od mnogobrojnih dnevnih izleta. Većina izleta organizirana je tako da kombi dijelite s ostalim gostima. Ukoliko pak želite privatni izlet i ot je moguće srediti, al po skupljoj cijeni. Ponudu, cijene i ostatak informacija možete dobiti u bilo kojoj od tisuću agencija diljem Bangkoka.

Damnoen Saduak Floating Marketnajpopularniji i agencijski najzastupljeniji market udaljen cca 1h vožnje od Bangkok. Ta popularnost među agencjama i turistima donesla je i neke negativne stvari, pa je ovaj market izgubio svoju autentičnost i sve se svodi na turizam i turiste. Vrlo malo lokalnih ljudi dolazi i kupuje tamo, a i cijene su prilagođene turistima. nerijetko ćete isto stvar platitit par puta skuplje nego u samom gradu. Dolazak ovdje se uglavnom kombinira s odlaskom na most na rijeci Kwai i tiger temple ili Erawan vodopade, ali je moguće otići i samo ovdje. Ukoliko želite više autentičnosti izaberite neki drugi floating market, ako želite laku dostupnost i kombinirat s ostalim lokacijama ovo je mjesto za vas. Nadoplata na licu mjesta za vožnje brodom iznosi 150 bahti. Cijena izleta 500+ bahti ovisno šta je sve uključeno i gdje idete poslje.

Kanchanaburi i most na rijeci Kwai: Udaljen oko 2h vožnje od Bangkoka cestom ili 3h vlakom Kanchanaburi je neizostavna destinacija putnika u Bangkok. Most na rijeci Kwai, ratni muzej, vojno groblje, Erawan slapovi i nacionalni park, Death Railway, Hellfire pass samo su neke od atrakciju u blizini Kanchanburia. Ukoliko imate vremena odvojite par dana za Kanchanburi i okolicu, nećete se razočarati.  Iz Bangkoka su vam dostupni izleti 1,2 ili 3 dnevni za obilazak Kanchanburia gdje ćete vidjeti sve najbolje od regije ili kombinacija Damnoen Saduak Floating Market, most na rijeci Kwai te jedno od ponuđenih Tiger Temple ili Erawan Waterfal pošto oboje ne stignete u jednom danu. Ako se pak odlučite samostalno za Kanchanaburi  možete to učiniti tako da odete na željezničku stanicu Thonburi koja se nalazi s druge strane rijeke u blizini Siriraj bolnice. Voze dva vlaka dnevno u 7:50 i 13:55 te koštaju 100 bahti.  Autobusi polaze s južnog kolodvora Sai Tai Mai i kreću svakih 20 minuta od 05:00-22:30 te koštaju oko 100 bahti ovisno jel prva ili druga klasa. Najpraktičniji način prjevoza je bus/kombi direktno iz Khaosan ulice koji će vas odbaciti sve do vašeg hotela. Cijena je 200-250 bahti.

Ayutthaya: Stari glavni grad Tajlanda tada zvanog Siam danas je lokalitet pod zaštitom UNESCA. Impresivne ruševine starog grada  mala udaljenost od Bangkoka čine Ayutthayu popularnom destinacijom za jednodnevne izlete.  Rentajte biciklu i napravite cijeli krug po gradu

Ayutthaya day trip price map -regions

 

SVIĐA TI SE OVO ŠTO ČITAŠ?


Loading

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *