Tajland se planira otvoriti za turiste od 01.10.2020. no ograničenja su idiotska

Još od kraja 3. mjeseca kad se proglasila pandemija koronavirusa Tajland je zatvorio svoje granice za sve posjetitelje te ih za razliku od Hrvatske nikad nije ni otvorio. U današnjem obraćanju tajlandski ministar turizma Yuthasak Supasorn izjavio je da bi Tajland trebao početi primati turiste od 01.10.2020. uz jedan veliki ali.

Dolazak u Tajland upakiran je uz puno restrikcija tako da za početak možete ići isključivo na Phuket i morate ići na minimalno 30 dana od kojih će vam pola otpasti na karantenu. 
Prije nego uopće uđete u avion morati ćete napraviti test da ste negativni i odmah po slijetanju na Phuket idete u karantenu od 14 dana u jedan od izabranih hotela koje tajlandska vlada odobri i to ćete naravno sami platiti. Za sada su samo 2 takva hotela na Phuketu i jedan košta 220 000 bahta, a drugi 290 000 tj  6000 odnosno 8000 eura za 14 dana. Pretpostavljam da će dodati još hotela od koji će biti puno povoljniji  no opet najjeftiniji takav karantena hotel u Bangkoku košta 29000 bahta tj 800 eura. To vam pokriva 14 noćenja s 3 obroka dnevno i 2x korona test. No da ne budete svih 14 dana u sobi imate dozvolu ići do 1km od hotela tako da ako vam je hotel blizu plaže moći ćete se i okupati. Kako će točno mjeriti tih 1km nemam pojma.

 Kroz tih 14 dana imati ćete  2x test na koronu s time da se ovaj drugi radi 14. dan i ako ste negativni moći ćete se slobodno kretati po Phuketu no i dalje ne možete otići s otoka. Tek po isteku još 7 dana i još jednog negativnog testa moći ćete napustiti Phuket i ići bilo gdje po Tajlandu. 

Osim ekipe koja planira ostati u Tajlandu na duže vrijeme stvarno ne vidim koga bi od prosječnog turista ovaj sistem mogao privući da prvo potrošiš 14 dana na karantenu i onda 7 dana na Phuketu da bi konačno mogao slobodno putovati gdje god ti želiš.

SVIĐA TI SE OVO ŠTO ČITAŠ?


Loading

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *