Tajland uvodi novu specijalnu turističku vizu za post Covid turiste

 

Na današnjem sastanku tajlandskog ministarstva zdravlja, turizma i ostalih baja iz vrha došli su do zaključka da je Phuket verzija idiotska što se znalo od prvog dana te su sada odlučili okrenuti ploču i uvesti novu turističku vizu inovativno nazvanu Special Tourist Visa (STV) 

S tom novom specijalnom vizom moći ćete ući u Tajland i ostati do 90 dana u komadu. Po isteku tih 90 dana moći ćete ju produžiti još 2x po 90 dana bez da napuštate državu što ispadne total od 270 dana u komadu koje možete provesti u Tajlandu. S dosadašnjom turističkom vizom mogli ste ostati max 60 dana u komadu te ju produžiti za još 30 dana po cijeni od 1900 bahta ( 50-55 eur) što vam daje maksimalno 90 dana u komadu nakon kojih morate izaći iz Tajland. 

Cijena nove vize biti će 2000 bahta ( 55-60 eura ) te isto toliko će se plaćati za svako dodatno produženje novih 90 dana. S obzirom da i dalje zahtjevaju obveznu 14 dnevnu karantenu po dolasku u Tajland upitno je koliko će ova nova viza biti privlačna klasičnim turistima koji borave 2-3-4 tjedna no ova viza je ionako više namjenjena za long term ( dugoročne ?? ) turiste koji planiraju doći i ostati mjesecima. Ako ništa drugo sad ne forsiraju 14 + 7 dana Phuketa pa tek onda možeš naokolo. Sada bi nakon 14 dnevne karantene bio slobodan istraživati okolo iako nemam pojma što bude ako si pozitivan tokom karantene. Vjerujem da će uskoro objaviti više detalja ukoliko još jednom ne promjene totalno sve.

 

UPDATE 08.12.2020: Nakon što se prvo STV viza izdavala samo tkz low risk zemljama tj državama s malim brojem zaraženih tipa Australija, Novi Zeland ili Finska i Estonija kao jedine EU predstavnice od danas je ta viza dostupna za sve svjetske države bez obzira na količinu zaraženih. Razlog je naravno činjenica da je od uvođenja ove vize krajem 10. mjeseca samo 825 ljudi zatražilo ovu vizu što je puno manje nego su oni očekivali.  No neće nit to promjeniti broj zahtjeva jer 16 dnevna karantena ostaje skupa sa zahtjevom od minimalno 14000 eura na računu uz ostale zahtjeve. 

Uvjet za dobiti tu vizu je da imate putno zdravstveno osiguranje koje uključuje i Covid za vrijeme cijelog boravka s minimalnim pokričem u iznosu od 100000 USD, dozvolu za ulazak od strane ambasade, “fit to fly” certifikat od doktora te negativan test na koronu ne stariji od 72h. 

Onda po dolasku u Tajland ravno 16 dana / 15 noćenja u karantenski hotel kojeg sam odabereš i platiš te po isteku karantene možeš ići gdje god želiš no ne i bez da oni znaju gdje si. Za to ćeš morati skinuti posebnu aplikaciju za mobitel te ćeš tamo unositi ime hotela u kojem se nalaziš svaki put kad promjeniš lokaciju. 

Ovo definitivno nije mjera koja će vratiti mass turizam kakav je bio do nedavno no donekle će pomoći opustošenom turizmu Tajlanda. S jedne strane nije to ni toliko loše obzirom na to kakve su gužve bile na pojedinim lokacijama. 

 

 

SVIĐA TI SE OVO ŠTO ČITAŠ?


Loading

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *