Amerikanac završio u zatvoru zbog negativne online recenzije tajlandskog resorta

Amerikanac W.B. (37) koji živi i radi u Tajlandu još u lipnju je posjetio Koh Chang na kojem se smjestio u  Sea View resort. Po riječima managera hotela problem nastao kad je W.B. donesao svoj alkohol u restoran te su mu iz resorta htjeli naplatiti čeparinu u znosu od cca 100kn za tu bocu no nakon natezanja su mu ipak dopustili da pije svoj alkohol bez čeparine. Gost ezadovoljan svojim boravkom tamo ( loša usluga, loš manager, izrabljivanje radnika ) napisao je online review na Tripadvisoru i na  Google maps lokaciji resorta. Recenzija s TA je uklonjena zbog kršenja pravila ( u toj recenziji se spominjalo izrabljivanje radnika )

 

 

Umjesto klasičnog šablonskog odgovora resorta kakve možete pronaći kao odgovore  na negativne recenzije Sea View resort tj njegov manager se odlučio na drugačiji pristup. S obzirom da Tajland ima rigorozne zakone protiv online klevete oni su odlučili igrati na tu kartu te su gostu poslali mail da obriše te recenzije u roku 24h jer će ga u protivnom tužiti za klevetu i ugrožavanje poslovanja resorta

 


 

S obzirom da dotični W.B.  nije obrisao svoje recenzije dogodilo se nešto što ne bi nikada povjerovali ( vidiš to je mogao biti naslov ” Nećete vjerovati što mu se dogodilo zbog ostavljanja negativne recenzije” ).
Početkom 9. mjeseca na poslu mu se pojavila policija s nalogom te su ga uhitili i odveli u zatvor na Koh Chang. Morao je platiti 100 000 baht ( cca 2700 eura)   jamčevine da bi se branio sa slobode. S obzirom da nije imao tu količinu novaca kod sebe morao je ostati u zatvoru 3 noći te je tek onda pušten na slobodu. 

Ostaje nam za vidjeti kako će se ovaj slučaj završiti na sudu jer moguća kazna je 2 godine zatvora i 200 000 baht novčane kazne.  Ne bih rekao da je ovaj shitshow zbog jedne negativne recenzije bio potreban jer jedino što su za sada postigli je to da su  već počele  masovne negativne recenzije na googlu za ovaj resort te općenito negativan medijski  publicitet. A vi ubuduće pripazite kome ostavljate 1 zvjezdicu da ne bi morao pisati članak o vama. 

Kad ste već tu možete baciti oko na članak o Koh Changu 
SVIĐA TI SE OVO ŠTO ČITAŠ?


Loading

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *