Air Asia uvodi direktan let Zagreb – Bangkok ?

Air Asia X  je ogranak najveće svjetske low cost  kompanije Air Asia. To je ogranak koji povezuje jugoistočnu Aziju s ostatkom svijeta na long haul linijama.  Sljedeće godine planiraju proširiti svoje djelovanje na Europu povezujući je s Bangkokom nakon dugih 5 godina pauze na linijama za Europu očekujući da će im u listopadu ove godine biti ukinuta zabrana prometovanja u i iz Europe.
Iako nigdje nisu precizirali na koje destinacije u Europi će letjeti, rekli su da to sigurno neće biti velika europska središta poput Londona, Amsterdama, Frankfurta itd gdje imaju male šanse za ostvarivanje profita, već će se koncentrirati na “istočno” europska tržišta tj aerodrome u državama poput Polske, Češke Mađarske i već spomenute Hrvatske. Koju od navedenih država će odabrati za svoju prvu destinaciju ostaje da vidimo.

Proces uvođenja nove linije trajao bi otprilike 6 mjeseci što znači da bi se s tim linijama počelo u drugoj polovici 2018. godine.

No sve ovo treba uzeti s dozom rezerve jer se još uvijek ne zna hoće li Air Asia dobiti dopuštenje letjeti u Europu, a i sličnu objavu su imali prije godinu dana, ali kao što vidite još uvijek nema linija iz Europe.

S pozitivne strane nedavno su dobili dozvolu i pokrenuli let za Honolulu, Havaje, pa ako su im amerikanci dali dozvolu valjda će i europljani. Nema nam druge nego čekati.
Viza: Potrebna za Hrvatske državljanje –> Više informacija
Smještaj: Rezervirajte najjeftiniji smještaj i platite na dolasku. Besplatno otkazivanje.
Destinacije: BangkokChiang MaiChiang RaiKoh SamuiKoh PhanganKoh Phi PhiKoh LipeKoh TaoKoh ChangAyutthayaSukhothai
Transport: Općenito o transportuAviokompanije unutar TajlandaCjelokupni vozni red autobusa, vlakova i brodova kroz Tajland

SVIĐA TI SE OVO ŠTO ČITAŠ?


Loading

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *