Bangkok najposjećenija svjetska destinacija u 2017. godini

BANGKOK, London i Pariz najposjećenije su destinacije u svijetu u 2017. godini po broju međunarodnih posjetitelja, pokazuju rezultati godišnje analize “Mastercard Global Destination Cities Index”.

Kako se navodi u analizi koja donosi popis 162 najposjećenija svjetska grada, pozitivni gospodarski tokovi utjecali su i na porast međunarodnih putovanja. 

Tako ljestvica 10 najposjećenijih destinacija u 2017. pokazuje rast broja posjetitelja u gotovo svim top destinacijama, s iznimkom Seula.

U Bangkoku prenoćilo nešto više od 20 milijuna turista

S malo više od 20 milijuna međunarodnih posjetitelja koji su prenoćili prednjači Bangkok, dok je broj onih koji su boravili u Londonu tek nešto manji, 19,8 milijuna. Pariz je pak zabilježio 17,4 milijuna turista, što ga svrstava na treće mjesto.

Prognoza za ovu godinu ukazuje na nastavak pozitivnog trenda u svih deset destinacija, s tim da Istanbul očekuje najveći rast broja posjetitelja, od gotovo 20 posto, procjenjuje se u analizi.

 

S obzirom na prognozirani rast od 9,6 posto posjetitelja, glavni tajlandski grad Bangkok će vrlo vjerojatno zadržati vodeću poziciju. Navodi se i podatak da su posjetitelji u tom gradu skloni ostati 4,7 noći i prosječno dnevno potrošiti 173 američka dolara.

Najviše se troši u Dubaiju

Posjetitelji u prosjeku dnevno najviše troše u Dubaiju, 537 dolara, dok je od najposjećenijih gradova najmanja dnevna potrošnja turista u Istanbulu, u prosjeku 108 dolara.

Na Dubai se odnosi i najveći iznos ukupne potrošnje u 2017. godini, 29,7 milijardi dolara, dok se s 18,4 milijardi dolara na drugom mjestu nalazi Meka u Saudijskoj Arabiji. Sa 17,4 milijardi dolara ukupne potrošnje turista u 2017. godini treće mjesto zauzima London.

Izvršni potpredsjednik za razvoj inovativnih urbanističkih rješenja u Mastercardu, Miguel Gamino Jr., ističe da su međunarodna putovanja ključna za gospodarstva brojnih gradova.

“Usko surađujemo s gradovima širom svijeta kako bismo osigurali razvoj tehnologije i pozitivno utjecali na način na koji privlače turiste, a pritom očuvali izvorni duh gradova koji ih čini posebnim”, kaže Gamino.

Izvor: Hina

SVIĐA TI SE OVO ŠTO ČITAŠ?


Loading

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *