Kroz Bangkok s VIP taksijem? Uskoro će i to biti u ponudi.

Taxi se u Bangkoku nalazi na svakom koraku i ono što je najbolje bezobrazno je jeftin. Prvi kilometar košta 35 bahta ( 7kn) a a potom 5-6 bahta ( 1k) svaki naredni kilometar. Svi oni voze se u istim Toyota modelima. Ako je to za vas premalo imamo divne vijesti za vas. Uskoro će Bangkokom početi kružiti VIP taxi koji će prevoziti putnike automobilima Mercedes Benz C klase.  za sigurnost putnika tu će biti GPS pračenje, POS uređaji za plaćanje kartoicama, panic button u slučaju nužde ( ne mislim na WC) te taximeter spojen na centralni sistem stoga neće više biti natezanja da upali taximeter.

Cijena ovog taksija biti će naravno skuplja nego li običan taxi no i dalje jeftinije nego naš taxi. Tako će start biti 150 bahta ( 30kn) što uključuje prva 2 kilometra vožnje te se svaki naredni kilometar plaća 16 bahta ( 3kn).  U prijevodu 20km vožnje koštati će vas oko 450 bahta tj 90ak kuna.
prvih 100 VIP taxia trebalo bi početi s  radom narednih dana dok se do kraja godine očekuje oko 5000 novih VIP taksija.

Ako ste ipak više ljubitelj starog taxia više informacija o njemu možete pronaći ovdje TAXI U BANGKOKUSVIĐA TI SE OVO ŠTO ČITAŠ?


Loading

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *