Let’s Cook Thai in Croatia: naučite kuhati tajlandska jela i osvojite put u Tajland

Svake godine Tajland ugosti više od 7.000 turista iz Hrvatske koji se vraćaju s lijepim uspomenama na povijesne znamenitosti, prirodne ljepote, egzotičnu kulturu i naravno nezaboravnu tajlandsku kuhinju. Iako je jedini način za doživjeti ova divna iskustava posjeta samom Tajlandu, postoji jedan izuzetak: tajlandska hrana.

CNN je ocijenio Bangkok kao grad s najboljom ponudom ulične hrane na svijetu, a mnoga tajlandska jela je uvrstio među najbolja svjetska jela, s Massaman curry-em na samom vrhu popisa.

Kao veliki proizvođač hrane, Tajland izvozi proizvode i začine, koje su sastavnica tajlandskih okusa, na tržištima diljem svijeta. Međutim, unatoč dostupnosti sastojaka, potražnja za tajlandskom gastronomijom u Hrvatskoj nije ispunjena zbog ograničenog broja restorana koji nude tajlandsku kuhinju.

Vezano za to, Veleposlanstvo Kraljevine Tajland pozvalo je renomiranu kuharicu gđu. Siriwan Siridej da održi radionicu kuhanja u okviru projekta Let’s Cook Thai in Croatia, u trajanju od 28. do 29. rujna 2018. godine. Radionica će biti podijeljena u dvije skupine; jednu namijenjenu kuharima, a drugu zainteresiranim laicima.

Veleposlanstvo Kraljevine Tajland vjeruje da će radionica s poznatom tajlandskom kuharicom svakako pomoći u širenju gastronomske scene u Hrvatskoj te promicanju boljeg razumijevanja tajlandske kulture.

Kako se prijaviti na radionicu?

Rok prijave do 20. rujna 2018.

 

Ako želite sudjelovati na radionici, pošaljite svoj obrazac za registraciju Veleposlanstvu Kraljevine Tajland na e-mail:

E-mail: [email protected].

Kako osvojiti putovanje na Tajland?

Rok za registraciju do 20. rujna 2018.

 

Da biste sudjelovali u izvlačenju nagradnog putovanja u Tajland morate:

  1. Napravite kratki video na temu “Zašto sam oduševljen tajlandskom kuhinjom?” na engleskom ili hrvatskom jeziku.
  2. Prenesite svoj videozapis na YouTube ili napravite javni post na Facebooku s hashtagom
    #LetsCookThaiCroatia
  3. Pošaljite nam link na e-mail:
    [email protected]

Stranica za prijavu na školu kuhanja te sve informacije >>>> http://letscookthai.com/

SVIĐA TI SE OVO ŠTO ČITAŠ?


Loading

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *