Maya Bay se definitivno zatvara za sve posjetitelje na 4 mjeseca od 01. lipnja

Maya Bay se definitivno zatvara za sve posjetitelje !!! Iako se već o tome pisalo i pričalo na veliko ostao je veliki upitnik hoće li se to uistinu i provesti s obzirom na prijašnja iskustva gdje je isto bilo najavljeno već par puta, pa odgođeno zbog želje za zaradom. Na jučerašnjem sastanku “Department of National Parks, Wildlife and Plant Conservation (DNP)” (Ministarstvo nacionalnih parkova) donešena je odluka da se u potpunosti zabrani pristup zaljevu na 4 mjeseca od 01. lipnja do 30. rujna 2018.

U ta 4. mjeseca niti jedan brod neće smjesti uopće ući u zaljev, niti jedna osoba neće smjeti nogom stupiti na plažu. Mnogi su pretpostavljali da će se Maya Bay moći posjetiti sa stražnje strane tako da se brod usidri u Loh Samah Bay te se preko one mreže popne na zid te uđe u zaljev. No niti to neće biti dopušteno kao ni sidrenje u Loh Samah Bay.
Jedini način da se Maya Bay vidi u tom periodu je s 400 metera udaljenosti na gdje litice stvaraju “ulaz” u zaljev.
Taj ulaz će također biti pod strogom kontrolom DNPa koji će paziti da netko ne pokuša ići dublje u zaljevOvo nije prvi put da se nacionalni parkovi zatvaraju tokom godine u Tajlandu no ovo je prvi put da se to učinilo u jednom od najpopularnijih nacionalnih parkova.  Osim Maya bay zatvoreno je i  Ko Rok Nok i Ko Rok Nai, Mu Ko Ha, i Kong Hin Daeng-Hin Muang u Mu Ko Lanta National Park svake godine od 16. svibnja do 14. listopada.

Za vrijeme ove zabrane posjetitelji će uredno moći dolaziti na sam otok Phi Phi te uživati u njemu. ( ukoliko nađete nešto što je tamo za uživati, jer ja nisam) Svi posjetitelji Krabi regije i dalje će moći posjećivati neke od njihovih najpoznatijih plaža i otoka kao što su Ko Hong, Ko Dam Hok Dam Khwan, Ko Poda, Ko Ngai, Ko Lanta, Nopparat Thara Beach, Ao Nang Beach, Thap Khaek Beach, Ba Kantiang Beach i West Rai Le Beach koji su otvoreni cijele godine.

Maya Bay se definitivno zatvara za sve posjetitelje na 4 mjeseca od 01. lipnja

SVIĐA TI SE OVO ŠTO ČITAŠ?


Loading

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *