Postupak dobivanja tajlandske vize u konzulatu na otoku Penang, Malezija

Piše: Antonio Krnić jer mu falio jedan papir 😀 

Ako vam ističe tajlandska viza i trebate novu, a idete u Maleziju, osim u Kuala Lumpuru vizu možete napraviti u još dva thai konzulata na području Malezije. Jedan se nalazi u Kota Bharu (nikad bio), a drugi u gradu George Town na otoku Penang koji je zanimljiv za posjetiti dok čekate vizu, a postupak za dobivanje vize je sljedeći.

Thailandski konzulat u Georgetownu nalazi se na adresi:
1, Jalan Tunku Abdul Rahman, 10350 George Town, Pulau Pinang


Pošto se konzulat nalazi u nekakvom predgrađu (ne daleko) da vas taksisti ne deru kao što znaju, preporučam korištenje Grab aplikacije (slično kao uber) koju možete koristiti skoro svuda po aziji.

Ono na što trebate pripaziti da ne dolazite bezveze je radno vrijeme konzulata i vrijeme prijava za vizu.
Radno vrijeme konzulata je od 9-16 (sub i ned ne radi), ali aplicirati za vizu možete samo u vremenu od 9-11:30. Dođete li u 11:40 ili kasnije neće vas više pustiti unutra i nećete moći aplicirati taj dan. Isto tako konzulat je limitiran na samo 100 viza dnevno. Ukoliko se pojavi 100 ljudi i prije 11:30 neće vas više puštati unutra.

Za Single entry tourist vizu treba vam:

Dođete s ispunjenim obrascem (možete ga preuzeti tu) http://www.thaiembassy.org/kualalumpur/contents/files/services-20170329-105614-806027.pdf

Ako ga nemate ne brinite možete ga dobiti i ispuniti na ulazu no ovako si štedite vrijeme, putovnica mora biti valjana još najmanje 6 mjeseci i mora imati barem 2 prazne strane za vizu, treba vam fotokopija putovnice, 2 slike (kao za putovnicu), treba vam karta do i iz Thailanda (avionska ili bilo kakva druga, isto isprintana!!), i mogu vas tražiti bookiran smještaj na Thailandu no to rezervirate s besplatnim otkazivanjem, pa otkažete čim vam daju vizu. Trebati će vam i 150 malezijskih ringita(oko 35eur) za platiti vizu.

E sad pa čak i da nemate nešto od navedenog, ispred konzulata stoji gospodin kineski biznismen sa svojim kombijem i unutra ima printere i svu opremu te na licu mjesta radi fotokopije, slika vas, lažira avio kartu ili smještaj ako vam treba… ali i sve to masno naplaćuje.  No ako ste već tamo, a fali vam nešto od isprintanih dokumenata nemate puno opcija  tako da preporučam da imate sve kod sebe i uštedite si novac i živce.
Da se i vi ne zateknete bez jednog papira na ovom linku možete provjeriti što vam je sve potrebno http://www.thaiembassy.org/kualalumpur/contents/files/services-20170329-105614-806027.pdf

Kada ste to sve napravili dobijete potvrdu da ste platili i kažu vam da sutra od 14-16h dođete pokupiti putovnicu.
Tada se u navedeno vrijeme pojavite u konzulatu, pokupite vašu putovnicu i spremni ste za ići dalje.
Viza: Potrebna za Hrvatske državljanje –> Više informacija
Smještaj: Rezervirajte najjeftiniji smještaj i platite na dolasku. Besplatno otkazivanje.
Destinacije: BangkokChiang MaiChiang RaiKoh SamuiKoh PhanganKoh Phi PhiKoh LipeKoh TaoKoh ChangAyutthayaSukhothai
Transport: Općenito o transportuAviokompanije unutar TajlandaCjelokupni vozni red autobusa, vlakova i brodova kroz Tajland

SVIĐA TI SE OVO ŠTO ČITAŠ?


Loading

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *