Tajland skraćuje te potom i ukida karantenu

Tajland skraćuje te potom i ukida karantenu vijest je koju je objavio Taweesilp Visanuyothin glasnogovornik CCSA ( The Centre for Covid-19 Situation Administration )

Po njegovim riječima od 01.04.2021. godine svi putnici s certifikatom cijepljenja (VC) i negativnim PCR testom (CFC) ići će u karantenu na 7 dana i imati samo jedan PCR test.
Svi putnici koji nisu cijepljeni, a imaju negativan PCR test morati će ići u karantenu od 10 dana i biti će testirani još dva puta.

Novost je i to da će  od 01.04.2021. do 30.06.2021. svi u karanteni moći izaći iz svoje sobe te otići u teretanu, bazen ili jednostavno šetati na zraku u dozvoljenom području. Također će se moći naručivati hrana i štogod iz vanjskih trgovina s dostavom u hotel.

U novom valu popuštanja mjera od 01.07.2021. do 30.09.2021. moći će se otići do hotelskog restorana, u SPA ili na masažu. Naravno ako hotel ima SPA i masažu jer neće vas pustiti na uličnu masažu.

Ova pravila neće vrijediti za sve putnike koji dolaze iz država koje ponosno imaju “svoj soj virusa” tj britanski soj znači da za UK to ne vrijedi, Južnoafrički soj znači da ne vrijedi za JAR putnik. Svi oni će morati u istu karantenu kao što je sad 16 dana / 15 noćenja.  Kako to izgleda sada pročitajte u izvještaju Ervina Babića

Sve dosadašnje ASQ ( karantena hoteli ) ponude su bazirane na ostanku 16 dana / 15 noći pa ćemo vidjeti koliko će sada spustiti cijene no vjerujem da neće puno. Tim više jer od recimo cijene 45000 baht za cijeli paket 15000 ode bolnici koja vas testira i prati vaše stanje, a ostatak ode hotelu. Bolnice vjerojatno neće smanjiti svoj dio tako da će eventualno hotel skinuti 5-10 tisuća.

I onda konačno od 01.10.2020. nema više karantene no i tu ima famozni “ali”, a nije Muhamed. Bez karantene će se moći u određene dijelove države ( čitaj turističke destinacije ) jer planiraju da će do tada procijepiti sve medicinske i turističke radnike u tim zonama kao i starije/ugrožene osobe.

Što bi se ono u narodu reklo do 01.10. tko živ tko mrtav. Možda tada bude i 6. val balkanskoj soja pa umjesto Tajland skraćuje te potom i ukida karantenu bude karantena povećana na  20 dana. TIT iliti This is Thailand.

Tajland ukida karantenu

SVIĐA TI SE OVO ŠTO ČITAŠ?


Loading

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *