Tiger temple kontroverza (hram tigrova) Tiger temple kontroverza (hram tigrova)
Tiger temple kontroverza   Tiger temple ili službeno Wat PA Luang Ta Bua Yansampanno vjerovatno je najkontroverzniji hram u Tajlandu, pa i šire. Na prvu... Tiger temple kontroverza (hram tigrova)

Tiger temple kontroverza

 

Tiger temple ili službeno Wat PA Luang Ta Bua Yansampanno vjerovatno je najkontroverzniji hram u Tajlandu, pa i šire. Na prvu bi rekli hram kao hram, ali sam ulazak u cijelu tu zonu hrama da naslutiti da i nje baš uobičajen hram. Jer hrama ni nema, ali ima životinja kao što su  kokoške, srne, nekakvi bivoli, pa čak i medvjedi, ali ono po čemu je najpoznatiji i ono što predstavlja kontroverzu i samo ime su tigrovi. Navodno spašeni mladi tigrovi koje su hranili i čuvali dok nisu narasli i postoli ono što jesu danas, a to je atrakcija za turiste. Možete doći ovdje te se fotografirati s tigrovima kao što se vidi na gore priloženoj slici. Osim takve “obične slike” moguće su i malo extremnije slike di ste zagrljeni s tigrom ili što već padne na pamet. Money talk.
Postoje sumnje da su svi tigrovi nadrogirani i mučeni iako to voditelji hrama naravno opovrgavaju. Već godinama se vodi medijska hajka protiv njih, ali ništa konkretno nije postignuto te hram i dalje rade. Jedno kratko vrijeme bilo je zabranjeno radit s tigrovima, ali sad je opet sve po starome. očito su veliki novci u igri. Što se tiče novaca cijena ulaznice u kompleks kreće s 600 bahti ( cca 115 kuna) i penje se sve do 5000 ( cca 1000 kuna)  ovisno što želite raditi unutra. S 600 bahti tj osnovnom cijenom dobijete pristup kompleksu te možete pogledati sve te životinje i slikati se s jednim normalnim tigrom. Ako želite neku specijalnu fotku onda plaćate više, ako želite hraniti male tigrove onda još više itd. Samo plati i radi što god. Osim optužbi za zlostavljanje i drogiranje tigrova tu su i ove da prodaju/kupuju tigrove na crnom tržištu što također opovrgavaju. Unatoč svemu popularnost tiger templa i ponuda agencija je ostala ista, pa samim razmislite želite li ići na ovako mjesto.

Komentiraj preko fejsbuka

comments

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *