U Rijeci se otvorio prvi tajlandski restoran – Sabai

U ponedjeljak 13.12.2021. u Rijeci se otvorio prvi tajlandski restoran “Sabai” koji će zadovoljiti sve nas kojima fali tajlandska hrana.  Da se Sabai ekipa ne šali vidi se već po tome što je glavna i odgovorna osoba u kuhinji tajlanđanka Sommi koja će vam priuštiti autentični tajlandski okus.

Sabai je zamišljen kao mjesto druženja, uživanja i opuštanja. Uz hranu, atmosfera nam je jednako bitna što znači da naš restoran nije isključivo restoran već i nešto… Drugačije. Zajedno s Vama ćemo rasti, razvijati se, slušati prijedloge i stvarati jednu drugačiju priču u gradu u kojem je povijest tekla uvijek inovativnim tokovima. Trudit ćemo se nastaviti tu tradiciju. U prilog tome ide naša želja da Sabai nije mjesto koje je stvoreno samo za vas ili nas s druge strane šanka i kuhinjskog prozorčića. Sabai je stvoren za sve nas, kao mjesto gdje smo svi ravnopravni i gdje će većina naći nešto za sebe. Ovisno o danu, dobu dana, tjednu… Opušteno, idemo lagano, još rješavamo neke stvari i tek smo krenuli.

 

Marin – alkemičar logistike, mag ostvarivanja snova.
Sommi – znanstvenica okusa, boja i tekstura, kulinarska čarobnica.
Filip – glavni sanjar, direktor vizionarstva.

Naša priča počinje dvojako; s jednim starim snom i novim spletom sretnih okolnosti.
Filip i Marin turistički su vodiči koji su godinama sanjali o otvaranju prvog pravog, autentičnog i iskrenog tajlandskog restorana, no sve do nedavno svoj su san klasificirali kao… pa, vjerojatno neostvariv.
Ali, onda je jedna tajlandska obitelj njihovih poznanika i profesionalnih kuhara odlučila za svoju novu luku izabrati baš – Rijeku.
Ako ćemo iskreno, odlučili su to uz svesrdnu pomoć i pomalo nagovaranja od strane naša dva sanjara, a i uslijed njihovih brojnih, dugih, neumornih ljubavnih priča o svom rodnom gradu.
I samo tako – ideje su odjednom postale ostvarive, a snovi su postali planovi – Marinu i Filipu na putu prema otvaranju prvog pravog tajlandskog restorana u Rijeci entuzijastično se pridružila iskusna kuharica Sommi s obitelji i rodio se Sabai.

Da tajlandska kuhinja nije samo Pad Thai moći ćete se uvjeriti odlaskom u restoran gdje ćete na izbor imati brojna tajlandska jela s mesom, ribom, a neće izostati ni veganska ponuda. Sve to zasladiti ćete te autohtonim tajlandskim desertima.

Svako jelo je od nule, brižljivo i ručno pripremljeno u našoj kuhinji. Procesiranim i gotovim umacima, pastama i drugim sastojcima je ulaz čvrsto zabranjen.
Svoj smo meni krojili tako da uključimo što je više moguće dijetalnih preferenci, stoga ćete kod nas naći:
– vegetarijanska jela
– veganska jela
– mesna jela
– riblja jela
– niskokalorična jela
Inzistiramo na svježim sastojcima pripremljenima tradicionalnim tajlandskim tehnikama i odgovorno tvrdimo da je uz mediteransku, tajlandska kuhinja jedna od najzdravijih na svijetu!
Vjerujte nam. Ustvari, vjerujte našoj Somi. 🙂

Na slici su prikazani:
Pad Senleaung Ped Grob — pržena patka sa rezancima. Patka, žuti rezanci, mrkva, kupus, mladi luk,sojine klice, soya
sos, umak od kamenica, jaje.
Pad Thai Gai — Pad Thai sa piletinom. Piletina, rižini rezanci, mrkva, kupus, soja sos, mladi luk, jaje, tamarind umak, kamenica sos, sojine klice, tofu.
Pad Senleaung Pak — prženi žuti rezanci sa povrćem ili rižini rezanci za vegane.

 

Khaw Neaw Mamung se sastoji od ljepljive riže, svježih krišaka manga i slatkog kondenziranog mlijeka
 Kluai Buat Chi je banana kuhana u slatkom kokosovome mljeku.
Zbog ogromnog interesa za naš mali, slatki i intiman prostor, za posjetu Sabaiju bit će potrebna rezervacija na broj 099/4909-438, a rezervacije primamo pon-sub od 09h do 23h!  Kompletnu ponudu jela i deserta možete provjeriti ovdje  >> https://sabai.hr/menu
Restoran Sabai možete pronaći u Rijeci na adresi Šime Ljubića 8, a možete ih zapratiti i na Facebook stranici OVDJE ili na Instagram stranici OVDJE

Sabai, sabai.

SVIĐA TI SE OVO ŠTO ČITAŠ?


Loading

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *