Val hladnoće i jaki vjetrovi pogoditi će Tajland narednih dana

Iako je Tajland tropska zemlja s više manje vječno toplim vremenom ovih dana će ipak biti nešto svježije. Veliki val hladnoće koji je pogodio Kinu spustiti će se sve do Tajlanda. Sjeverne i sjeveroistočne pokrajine imati će minimalne temperature ispod 10C. Tako će Chiang Rai imati minimalce od 9-10C, Chiang Mai će biti nešto topliji s min temperaturama od 14-15C dok će npr obližnji Doi Suthep, popularno izletište iz CM imati temperaturu od 3-4C. Dnevne temperature će i dalje biti prilično tople u rangu 25-30C. Na svim ruralnijim ili brdovitijim područjima očekuju se još niže temperature.
S obzirom da su u tim krajevima toplinske izolacije kuća/hotela nepostojeće kao i to da nitko nema grijanja moglo bi biti lagano hladnjikavo po noći.
Hladnoća će se spustiti čak i do Bangkoka gdje se očekuje da će neke noći temperatura pasti na 15-16C što je za njih kao za nas -15C.  Zato spremite svoj dugi rukav možda će vam zatrebati. Očekuje se da će hladni val potrajati oko 7 danaJužne otoke i obalu ovaj hladni val neće zahvatiti, ali će ih zahvatiti jak vjetar praćen s kišom. Iako kiša neće biti obilna probleme će stvarati jaki vjetar i veliki valovi zbog koji će sigurno biti problema i otkazivanja brodskih linija. Ovo se posebno odnosi na golfske otoke Koh Tao, Koh Samui i Koh Phangan. Stoga provjerte prognoza i planirajte put u skladu s time, jer bi mogli zaglavit na kojem otok ili uopće ne stići na njega.  Zapadna obala bi trebala proći bolje što se tiče vremenskih neprilika.

Sve u svemu ako ćete na sjever spremite se na potencijalnu potrebu za toplijom odjećom, a ako ste na jugu nabavite neku opremu za surfanje

 SVIĐA TI SE OVO ŠTO ČITAŠ?


Loading

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *