Zagreb je dobio prvi tajlandski street food štand Khaos Thai

U Zagrebu je na  uglu Vlaške ulice i Iblerovog trga otvoren tajlandski street food štand imena Khaos Thai
Hranu će kuhat tajlanđanka Saralee Madnui koja vam za sada nudi 9 tajlandskih jela. U ponudi su između ostalog spring rolls, green curry, pad thai… Cijene se kreću  od 18 kuna za spring rollse pa do 63 kn za Pad Thai with shrimp ( Pad Thai s kozicama) 

“Jelo koje za sada ide najbolje su proljetne rolice Por Pia i Pad Thai rižini rezanci. Hrvati jako vole ovu hranu i super su reakcije, a neki su nam čak komentirali da se uz naša jela osjećaju kao da su na Tajlandu”, izjavila je Saralee.

Borko Vukosav

 

Khaos Thai nije fast food gdje ćete hranu dobiti instantno nego se svaki obrok sprema na mjesta.

“Nudimo vegansku i vegetarijansku hranu jer sve namirnice pripremamo odvojeno. Tako odvojeno radimo umake i juhu, baš zaista vegetarijanski. Ako netko ima posebnu želju ili ne smije jesti neku namirnicu samo nam treba napomenuti, a već imamo osmišljene i neke umake samo za vegetarijance”, dodaje Saralee.

“Mi smo jako zadovoljni kako ide za sada. U Hrvatskoj nije do sada postojao takav tip lokala pa su reakcije stvarno super. Plan nam je da ovo stabiliziramo i da ovo postane uspješan posao.” izjavio je Josip Marulić suvlasnik Khaos Thaia.

Iako se radi o street foodu izgled neće biti baš onakav kakav ste naviknuli u Tajlandu nego je ipak prilagođen našem podneblju. Za izgled lokala zadužen je dizajner Marko Hrastovec koji je ujedno izjavio
“Ideja nam je bila da bude baš tajlandski pa smo, kad smo se malo osvrnuli, vidjeli da takav dizajn možda i ne može baš proći i da treba biti bliže New Yorku nego Bangkoku”

Ne preostaje vam više ništa drugo nego da odete u Khaos Thai i isprobate sami.
Radno vrijeme je od utorka do subotu 12-20h. Nedjelja i ponedjeljak zatvoreno
Viza: Potrebna za Hrvatske državljanje –> Više informacija
Smještaj: Rezervirajte najjeftiniji smještaj i platite na dolasku. Besplatno otkazivanje.
Destinacije: BangkokChiang MaiChiang RaiKoh SamuiKoh PhanganKoh Phi PhiKoh LipeKoh TaoKoh ChangAyutthayaSukhothai
Transport: Općenito o transportuAviokompanije unutar TajlandaCjelokupni vozni red autobusa, vlakova i brodova kroz Tajland

SVIĐA TI SE OVO ŠTO ČITAŠ?


Loading

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *