Chiang Mai ZOO – Chiang Mai izleti

chiang-mai-zoo

 

Chiang Mai Zoo

Iako nikome nije prva misao kada se spomene grad, Chiang Mai ZOO je zanimljivo i popularno mjesto za turiste kao i za domaće stanovnike. Prostire se na nešto manje od jednog kvadratnog kilometra u podnožju Doi Suthep planine. ZOO je pravo osvježenje ako ste se zasitili hramova na sve strane.

chiang mai zoo animals

 

Životinje u Chiang Mai Zoo

Oko 400 različitih vrsta životinja nalazi se u zoološkom vrtu, uključujući slonove, tigrove, čimpanze, nilskog konja i nosoroga. Zoo također ima i posebne atrakcije kao što su veliki slatkovodni akvarij, šetnjao kroz kaveze za ptice te zvijezde zoološkog vrta  Chuang Chuang and Lin Hui, dvije mlade pande koje im je poklonila Kina.
U samom parku naglasak je na stvaranju prirodnog okruženja, iluzije da ste vani u divljini, pa tako postoje rampe i mostovi iznad žirafa i zebri gdje se možete približiti tim životinjama.
Ipak glavni prioritet parka je očuvanje i edukacija. Životinje su dobro zbrinute te su vrlo sretne u svom okruženju.
Životinjska populacija u parku je veoma raznolika i naći ćete večinu životinja iz jugoistočne Azije. Osim regionalnih vrsta, zoološki vrt je dom za životinje iz svih krajeva svijeta, uključujući alpake iz Južne Amerike, žirafe i zebre iz Afrike, klokane iz Australije i sove iz Europe. Ipak najneubičajenija životinja ovdje je pingvin, jer svatko će pingvina povezati s hladnoćom, a ne sa tropskim krajem.

 

 

Chiang-Mai-Panda

 

Pande

Unatoč mnoštvu stvari za pogledati u parku jedba stvar se posebno ističe, a to su naravno dvije pande Chuang Chuang and Lin Hui. Njihovo stanište u koje su uloženi milijuni bahti, posebno je dizajnirano da simulira svježu planinsku klimu kao u njihovom prirodnom okruženju. Pande su najaktivnije ujutro kad igraju, hrvaju i “luduju”. U popodnevnim satima uglavnom će mirno sjediti i gledati u vas kao što ćete i vi u njih.
Postoji više opcija cijena tako da je samo ZOO cijena 150baht odrasli i 70 baht djeca. Panda show će vas koštati 100/50 bahti, a posjet aquariumu košta dodatnih 520/390 bahti.

 

SVIĐA TI SE OVO ŠTO ČITAŠ?


Loading

One thought on “Chiang Mai ZOO – Chiang Mai izleti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *