Doi Pui Tribal Village i nacionalni park – Chiang Mai izleti

Doi-Pui-Village

Doi Pui

S visinom od 1685 metara, Doi Pui najviši je vrh Doi Suthep nacionalnog parka. Poznat je po svojim predivnim vodopadima koji su lako dostupni glavnom cestom. Ali najveća atrakcija Doi Puia je Hmong Tribal Village udaljen 5km od poznatog hrama Phra That Doi Suthep. Posjet ovom selu uvest će vas u privatan život njegovih stanovnika. Doživite njihov jednostavan način života, njihove kuće te naučite nešto o njihovoj kulturi.
Zbog visoke nadmorske visine, Doi Pui je često obavijen maglom te ima svježiju klimu kroz cijelu godinu (20-23C)
Doi Suthep-Pui nacionalni park ima mnoštvo slapova, od kojih su  mnogi dostupni sa Mae Rim-Samoeng autoceste sjeverno od starog grada. Montha Tan slap, na 730 nadmorske visine ima ukupno devet kaskada i ulijeva se u Huay Kaew slap u podnožju Doi Suthepa. Ostali značajni slapovi su Tat Mauk i Mae Sa.

chiang mai izleti doi_pui_souvienier

 

Hmong Ethnic Village

Većina posjetitelja Doi Suthep nacionalnog parka svoj put završava s hramom Phra That Doi Suthep iako se samo nekoliko kilometara dalje nalazi Doi Pui Hmong Ethnic Village. Cesta do tamo je strma, ali asfaltirana. Ukoliko vas zanima život etničkih brdskih plemena, Doi Pui je mjesto za vas. Kao  večina sjevernh plemena i oni su nekada uzgajali opijume. Uz pomoć vlade sada se to promijenilo i plemena preživljavaju prodavajući ostale agrikulture te autohtoni nakiti suvenire za posjetitelje.

Da bi došli do Doi Suthep Pui National parka iz smjera Chiang Maia vozite cestom 1004 u smjeru sjeverozapada. Nakon 15ak km doći ćete pred ulaz u nacionalni park i ako nastavite dalje doći ćete do Doi Pui. Alternativno možete otići u podnožje Doi Suthepa i od tamo uzeti crveni songtaew.

Radno vrijeme: Svakodnevno od 08:30 do 16:15 ( prodaja karata otvorena od 08:30 – 11:30 te 13:00 – 15:30 )
Dress code: Bez kratkih hlačica (iznad koljena), nema majica bez rukava i općenito bez golog tijela, kao i svugdje u hramovima.

SVIĐA TI SE OVO ŠTO ČITAŠ?


Loading

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *