Emirates otkazao sve letove iz Zagreba za ovu godinu. Emirates otkazao sve letove iz Zagreba za ovu godinu.
Emirates, renomirana aviokompanija s središtem u Dubaiju, otkazala je sve letove na liniji Dubai – Zagreb za ovu godinu, javlja portal Croatian Aviation  ... Emirates otkazao sve letove iz Zagreba za ovu godinu.

Emirates, renomirana aviokompanija s središtem u Dubaiju, otkazala je sve letove na liniji Dubai – Zagreb za ovu godinu, javlja portal Croatian Aviation

 

Emirates je prije izbijanja pandemije planirao pokrenuti svoju sezonsku liniju iz Dubaia prema Zagrebu s prvim danom ljetnog reda letenja, na kraju ožujka ove godine. Zbog očitih razloga to se nije dogodilo te je početak linije nekoliko puta odgađan, posljednji plan bio je pokrenuti liniju u rujnu ove godine.

Kako se radi o sezonskoj liniji (prometuje samo u ljetnom redu letenja, do kraja listopada), bilo je za pretpostaviti da Emirates ipak neće doći u Zagreb ove godine, što se sada i potvrdilo.

Naime, kompanija je otkazala sve letove na navedenoj liniji, povukla prodaju na svim datumima te trenutno nudi letove iz Zagreba tek u ljetnom redu letenja 2021. godine.

Emirates je svakodnevno povezivao Zagreb sa Dubaijem, zrakoplovom tipa Boeing 777-300ER, što je ujedno bio i najveći širokotrupni putnički zrakoplov u zagrebačkoj zračnoj luci. Potpunim odustajanjem Emiratesa od ove linije za ovu godinu Zagreb je ostao bez širokotrupnih zrakoplova, podsjećamo, Korean Air, Air Canada Rouge i Air Transat također su otkazali linije prema Zagrebu a na istima su koristili širokotrupne zrakoplove.

U zimskom redu letenja na liniju Dubai – Zagreb trebao bi se vratiti FlyDubai s zrakoplovom tipa B737-800, no to će ovisiti o epidemiološkim mjerama i restrikcijama u putovanju.

Odustajanje Emiratesa od ove linije još je jedan značajni udarac na promet zagrebačke zračne luke. Pratit ćemo situaciju i nadati se da će se ova, globalno poznata aviokompanija, ipak vratiti u Zagreb u proljeće iduće godine.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *