HT Gigabox iskustva – dostojna zamjena fixnog interneta?

Ako ste jedna od onih osoba koja se bori s lošim ili nepostojećim fiksnim internetom, onda bi vam moje Gigabox  iskustvo moglo pomoći. Hrvatski telekom je namijenio ovu usluga baš za takve korisnike jer je ovaj internet vezan za mobilnu mrežu, a ne bakar ili optiku.
Dobiti ćete Hrvatski Telekom sim karticu koju potom stavite u bilo koji 4G ( LTE ) router kojeg možete kupiti od samog HTa ili u bilo kojoj IT trgovinu u Hrvatskoj ili EU. Osobno imam Huawei router koji se može kupiti kod HTa te su rezultati brzine s tim ruterom odlični kao što možete vidjeti na fotografiji dole.

 

HT Gigabox brzina interneta

Brzina od 120+ Mbps je u rangu optike iako je upload nešto sporiji no za većinu korisnika je to više nego dovoljno. Koju brzinu bi vi imali ovisi ponajviše o vašoj lokaciji te zagušenosti mreže u datom trenutku. Kod mene se radi o odašiljaču na cca 300m zračne linije s relativno malo korisnika oko mene. Nisam još isprobavao ruter na nekim drugim lokacijama pa ne mogu reći koliko se razlikuje brzina od lokacije do lokacije. Činjenica da se taj ruter te samim time internet može  ponesti gdje god hoćeš je dodatni plus ovoj usluzi. Ako imate vikendicu na moru, na brdu ili na brodu samo ponesete 4G ruter i imate internet i tamo. Generalno HT ima najbolju pokrivenost mrežom u Hrvatskoj tako da ne bi trebali imati problema gdje god bili. Eventualno bi moglo štekati na Palagruži.


Iako je Gigabox tehnički unlimited postoje sitna slova zvana 300GB tj 400GB prometa po punoj brzini te  onda imate unlimited date brzinom od 4Mbps. Ta brzina je još uvijek dovoljna za čitanje portala, facebooka, Youtuba i slično no zaboravite na neke FHD ili UHD streamove i općenito stvari koje gutaju internet.
Samim time ova usluga možda neće biti najbolje riješenje za ekipu koja guta puno interneta s raznim torrent downloadima ili streamanjem Netflixa na UHD no 300, odnosno 400GB je i dalje jako veliki broj za većinu korisnika.

400GB pune brzine dobiju korisnici Magenta1 usluge HTa te isti plaćaju 179kn/m dok svi ostali bez Magente dobiju 300GB po punoj brzini te plaćaju 199kn/mj.  Nakon toga i jedni i drugi imaju internet neograničeno po brzini do 4/1 Mbit/s.

U mom slučaju Gigabox iskustvo je više nego pozitivno jer su brzine velike, a veza stabilna te je za moje potrebe 300GB više nego dovoljno. Ako trenutno imate loš internet isprobajte ovo jer ionako imate 14 dana da otkažete uslugu bez ikakvog obrazloženja i penala. Stoga Gigabox iskustvo za sada 10/10

Više informacija na službenoj stranici Hrvatski Telekom Gigabox 

SVIĐA TI SE OVO ŠTO ČITAŠ?


Loading

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *