Maya bay se zatvara na 4 mjeseca za sve posjetitelje

Najpoznatija i najpopularnija tajlandska plaža Maya Bay se zatvara na 4 mjeseca za sve posjetitelje. S 01.06.2018.  privremeno će zatvoriti će svoja vrata na 4 mjeseca da bi se omogućilo regeneriranje prirode koja je uvelike uništena prekomjernim dolaskom turista i brodova. Svatko tko je nedavno posjetio Maya bay zna da su ono nenormalni uvjeti i da u onakvom stanju doživljaj plaže je totalno izgubljen. Ako ne znate o čemu pričam pogledajte ovo

Nacionalni park će ostati zatvoren sve do početka listopada kada će ponovo otvoriti vrata svim posjetiteljima. Iako je i prethodnih godina bilo najave za zatvaranje plaže naknadno su bili povučene zbog pohlepe za novcem koji taj park generira.

Na današnjem (28.03.2018.) sastanku Thailand National Parks and Wildlife Department odlučeno je da se ovog puta stvarno sve zatvori. Svi ostali morski nacionalni parkovi Tajlanda su zatvoreni od cca sredine 5. mjeseca sve do sredine 10. mjeseca no Maya Bay je bio iznimka zbog velike potražnje turista nakon što se uvala pojavila u filmu The Beach ( Žal) 1999. godine.
Sam otok Phi Phi i dalje će biti dostupan svim posjetiteljima samo će biti uskraćeni za posjet na najpoznatiju plažu. Iako je i sam otok postao prenatrpan što ljudima što građevinama što se najbolje može vidjeti na fotografiji gore.

Hoće li 2018. godina biti prva goina poslije 1999. da se maya bay privremeno zatvori? Hoće li ove godine razum i briga za prirodu nadvladati pohlepu ostaje nam vidjeti u narednim mjesecima.Maya bay se zatvara na 4 mjeseca za sve posjetitelje

SVIĐA TI SE OVO ŠTO ČITAŠ?


Loading

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *