Phuket ukida karantenu već od 01.07.

Da Phuket ukida karantenu već od 01.07. potvrđeno je na današnjoj sjednici vlade tj dopušteno im je da otvore otok i puste turiste bez karantene već od 01.07 ukoliko do tada procijepe 70% ili više stanovništva/radnika za što im treba oko 930 tisuća cjepiva za 465 tisuća ljudi. Turističke korporacije odlučile su same nabaviti i platiti cjepiva da bi ubrzali taj proces.
Jedno od najpogođenijih turističkih mjesta u Tajlandu je zasigurno Phuket koji je bio u potpunosti ovisan o turistima kojih nema sada već više od godinu dana te su brojni hoteli, restorani, barovi propali. Stoga i ne čudi da su oni odlučili sve to ubrzati i ne čekati 01.10. kada bi se trebala ukinuti karantena i za ostatak države.
Ovo će ujedno biti i test  za otvaranje ostatka države jer ako ovdje sve prođe ok, onda super, no ako ovdje što pođe krivo možemo zaboraviti na otvaranje države od 01.10.

covid putovnica kovid passport

Kao i uvijek postoji kvaka u tome da Phuket ukida karantenu, a ovdje je to da će osim 70% procijepljenih stanovnika Phuketa glavni uvjet za dolazak bez karantene biti to da i turist koji dolazi mora biti cijepljen s dvije doze te za to imati odgovarajuću potvrdu. Ovi bez cjepiva piši kući propalo tj. welcome to quarantine. Ako ništa drugo nakon odrađene karantene možeš ići bilo gdje po Tajlandu dok u ovom Phuket slučaju bez karantene nećeš moći napustiti otok.

U oba slučaja I’ll pass.

Sve informacije o odlasku u Tajland pročitajte ovdje Vodič za prvo putovanje u Tajland
Viza: Potrebna za Hrvatske državljanje –> Više informacija
Smještaj: Rezervirajte najjeftiniji smještaj i platite na dolasku. Besplatno otkazivanje.
Destinacije: BangkokChiang MaiChiang RaiKoh SamuiKoh PhanganKoh Phi PhiKoh LipeKoh TaoKoh ChangAyutthayaSukhothai
Transport: Općenito o transportuAviokompanije unutar TajlandaCjelokupni vozni red autobusa, vlakova i brodova kroz Tajland

 

SVIĐA TI SE OVO ŠTO ČITAŠ?


Loading

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *