Tajland se otvara u 4 faze za cijepljene turiste. Da, opet promjena plana.

U Tajlandu postoji jedna konstanta, a to je da nema konstante. Opet su se djelomično promijenila pravila o ukidanju karantene tako da Tajland se otvara u 4 faze samo za cijepljene turiste koji idu u jednu od 6 glavnih turističkih provincija Phuket, Krabi, Phang Nga, Surat Thani (Ko Samui), Chon Buri (Pattaya) i Chiang Mai.

Prva faza je već započela od 01.04.2021. o čemu sam već pisao kada su skratili karantenu na 10 odnosno 7 dana za ove koji su se cijepili s obje doze cjepiva minimalno 14 dana prije dolaska u Tajland. Tu će se ići po modelu nazvanom “‘0+7 nights + designated routes’” u kojem ćete provesti 7 dana ( točnije 9 dana / 8 noćenja ) u karanteni no moći ćete izlaziti iz sobe i koristiti hotelske usluge i kretati se u tkz “designated routes”
Nakon što prođe tih 7 dana slobodni ste ići gdje god unutar Tajlanda. Ako nemate cjepivo onda vam je karantena 10 dana.

Druga faza počinje od 01.07.2021. do 30.09.2021.  čemu sam također već pisao  no sada su dodali da ćeš po dolasku biti obvezan ostati na otoku prvi 7 dana, a nakon toga možeš ići bilo gdje unutar Tajlanda. Kodno ime za tu Phuket akciju je “Phuket sandbox” tako da praktički ispada da si opet 7 dana u karanteni samo ajde imaš cijeli otok da budeš u karanteni, a ne samo sobu ili hotel.
Svi ostali koji idu u Krabi, Phang Nga, Surat Thani (Ko Samui), Chon Buri (Pattaya) i Chiang Mai morati će i dalje “‘0+7 nights + designated routes’” tj 7 dana u hotelsku karantenu.
Treća faza počinje od 01.10.2021. i tada će se u svih 6 provincija Phuket, Krabi, Phang Nga, Surat Thani (Ko Samui), Chon Buri (Pattaya) i Chiang Mai moći ući bez karantene. Bar ove hotelske jer ćete dolaskom u bilo koju od tih provincija morati ostati u njoj minimalno 7 dana prije nego krenete istraživati ostatak Tajlanda.
Za svo to vrijeme trebati će vam osim potvrde da ste cijepljeni i sve ostalo što vas i sada traže. Dakle viza, COE, putno osiguranje koje pokriva covid i negativan PCR test ne stariji od 72h prije polaska. Uz to biti će obvezno skinuti i aplikaciju za mobitel koja će pratiti gdje se krećete.

Četvrta faza koja počinje od 01.01.2022. Primijetili ste da nigdje nema Bangkoka na listi, a to je zato jer u njega nećete moći ići bez karantene niti nakon 01.10.2021. kada će se moću ući u navedenih 6 provincija. U Bangkok kao i bilo gdje unutar Tajland bez karantene će se ulaziti tek od 2022. godine. Za sada će to biti samo za one koji su cijepljeni i to sa:
ARS-CoV-2 Vaccine (CoronaVac) by Sinovac (2 doses needed); AZD1222 by AstraZeneca/Oxford (2 doses needed); AZD1222 by SK BIOSCIENCE – AstraZeneca/Oxford (2 doses needed); BNT162b2/CORMIRNATY – Tozinameran (INN) by Pfizer/BioNTech (2 doses needed); Covishield (ChAdOx1_nCoV19) by the Serum Institute of India (2 doses needed); Ad26.COV2.S by the Janssen Pharmaceutical Companies of Johnson & Johnson (1 dose needed), and mRNA-1273 by Moderna (2 doses needed).

Za sve ostale koji se nisu cijepili tj neće biti cijepljeni do navedenih datuma vjerojatno će i dalje vrijediti obvezna karantena 10 dana u hotelskoj sobi. Nigdje nisu ništa konkretno napisali što je s ljudima koji nisu cijepljeni tako da je to samo moja pretpostavka, no koliko često mijenjaju pravila tko zna što će na kraju biti.

Sve informacije o odlasku u Tajland pročitajte ovdje Vodič za prvo putovanje u Tajland
Viza: Potrebna za Hrvatske državljanje –> Više informacija
Smještaj: Rezervirajte najjeftiniji smještaj i platite na dolasku. Besplatno otkazivanje.
Destinacije: BangkokChiang MaiChiang RaiKoh SamuiKoh PhanganKoh Phi PhiKoh LipeKoh TaoKoh ChangAyutthayaSukhothai
Transport: Općenito o transportuAviokompanije unutar TajlandaCjelokupni vozni red autobusa, vlakova i brodova kroz Tajland

SVIĐA TI SE OVO ŠTO ČITAŠ?


Loading

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *