Privremene izmjene vize za Tajland – jednokratna viza postaje viza s dva ulaza

Nakon što je tajlandska vlada prošlog tjedna potvrdila privremenu besplatnu vizu po dolasku za pripadajuće države na današnjem sastanku izglasali su par mjera za poboljšanje turističkih brojki.
Ono što najviše pada u oko je izmjena oko turističke vize koja je obvezna za hrvatske državljanje, ali i regionalne kao BiH i Srbija. Tako će sada sve turističke vize za Tajland koje ćemo i dalje morati vaditi u konzulatu u Zagrebu (ili gdje vam je bliže) automatski postati vize s dva ulaska. Cijena će ostati ista znači 35eur  samo što ćete sada moći otići do Kambodže, Laosa, Malezije itd te se vratiti s tom istom vizom bez ikakve extra naknade kao što je re entry permit koji sada morate raditi ukoliko želite napustiti Tajland i vratiti se nazad. 

Nove vize s 2 ulaska imati će valjanost od 180 dana što znači da ćete od datuma izdavanja vize imati 180 dana da iskoristite oba ulaska u Tajland. Ostanak unutar Tajlanda je i dalje max 60 dana.
Teoretski možete aplicirati 15.12. te ući u Tajland 01.01. i ostati do 25.02. kada odete posjetiti Kambodžu, Laos, Maleziju, Vietnam te se 10.05. tj par dana pred istek vize vratite u Tajland i dobijete novi pečat za boravak do 60 dana. Naravno malo tko će ostajati toliko dugo, ali nije na odmet imati toliko dugu valjanost vize. 

Dobra vijest je da će se navodno ova novost primjenjivati i retroaktivno tj svi oni koji su već izvadili vize moći će svejedno iskoristiti tu pogodnost dvostrukog ulaska iako nisam siguran odnosi li se to samo na ove vize koje nisu još korištene ili vrijedi i za ove koji su već u Tajlandu i u bližoj budućnosti misle posjetiti neku od susjednih država.

Ono što se još ne zna su konkretni datumi primjene ovog pravila. Spominje se period od sutra 15.11.2018. sve do 15.01.2019. godine no to još ništa nije potvrđeno. Kad budem imao sve detalje podijeliti ću s vama, a do tada možete provjeriti još neke od izglasanih promjena za poboljšanje turističkih brojki
Viza: Potrebna za Hrvatske državljanje –> Više informacija
Smještaj: Rezervirajte najjeftiniji smještaj i platite na dolasku. Besplatno otkazivanje.
Destinacije: Bangkok, Chiang Mai, Chiang Rai, Koh Samui, Koh Phangan, Koh Phi Phi, Koh Lipe, Koh Tao, Koh Chang, Ayutthaya, Sukhothai
Transport: Općenito o transportu, Aviokompanije unutar Tajlanda, Cjelokupni vozni red autobusa, vlakova i brodova kroz Tajland

SVIĐA TI SE OVO ŠTO ČITAŠ?


Loading

3 thoughts on “Privremene izmjene vize za Tajland – jednokratna viza postaje viza s dva ulaza

  1. Poštovani, da li imate nove detalje?
    Odnosno, da je ovo na snazi, jer na tel poziv u Konzulatu mi nisu spominjali ovu opciju a imao bih 2 ulaza…
    Hvala,
    D.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *