Putopis: Bangkok – grad u kojem nikada nije dosadno

Text i fotografija: Vedran Tolić

Nakon uvodnog dijela vezanog za posjet Bangkoku i prve prespavane noći, uslijedile su nove avanture. Dobra lokacija smještaja, koja vam omogućava jednako dobru mobilnost, od velike je važnosti. Ako i niste smješteni na idealnoj poziciji, treba reći da taksiji nisu skupi, a svakako treba uzeti one na kojima piše ”taxi-meter”, oni logično u sebi imaju taksimetar, tako da možete biti sigurni da nećete ostati zakinuti. Tu je i popularni tuk-tuk, iako sam prije često slušao priče o ludoj vožnji s njim i o tome kao da je ne znam kakvo iskustvo, zapravo me i nije previše oduševilo. Super je jer odudara od standardnih taksi prijevoza, a i jeftiniji je, ali nije da nudi ne znam kakvu razliku. Glavno da doveze od točke A do točke B. Dobro je što ih ima na svakom koraku, tako da se slučajno negdje i izgubite, vrlo se lagano zahvaljujući njima vratite na lokaciju na koju želite.

noćni život Bangkok soi cowboy go go plesačice kurve bangkok kurve tajland prostitutke cijena barovi bargirls
Noćni život, Bangkok

 

Bangkok ima više od 8 milijuna stanovnika, a ako dodate njegovu okolicu onda se prema nekim informacijama dolazi do 14 milijuna stanovnika, tako da je to grad koji je živ doslovno od 0 do 24. Ako ste u potrazi za dobrim noćnim provodima, izbor je širok i nećete požaliti. Mi nažalost nismo stigli vidjeti previše noćnog života, jer i po 8 sati dnevno hodanja i proučavanja grada ostavilo je svoje posljedice.
Jedino smo išli jednu večer u Soi Cowboy ulicu koja je dugačka 150 metara, a ispunjena je raznim kafićima, uglavnom go-go barovima. Tamo možete vidjeti puno cura atraktivno obučenih ispred kafića kako pozivaju goste da uđu u njih. Iako je jasno da se tamo krije kojekakva zabava ako malo dublje zagrebete ispod površine, svi se zapravo prave da to i ne postoji, a zanimljivo je da je odmah u blizini i policija koja pazi da se sve ne otme kontroli. Često će vam neki ispred kafića dobaciti da je kod njih i ”ping-pong show”, a on je takav da cure izbacuju loptice iz sebe, jasno vam je od kuda…
Zapravo je bilo tužno za gledati pojedine scene tamo, neke cure doslovno povlače strance za rukave (posebno one koji nisu s curama), pa je tragikomično. Iako nigdje ne piše da je fotkanje zabranjeno, bolje je zapravo ne posezati za fotićem. No, vrijedno je posjeta, treba cijeniti raznolikost.

p2155515301-5

Brojni hramovi

U starom gradu Bangkoka posjetili smo neke od prelijepih hramova, a tamo se nalazi i Velika palača (Grand Palace) koja je jedna od većih turističkih atrakcija. To je kompleks u kojem je smješteno nekoliko zgrada svečano ukrašenih krovova. Izgradnja je započela 1782. godine kada je Bangkok postao glavni grad Tajlanda. Kompleks okružen zidinama dugim 1900 metara nekoć je bio samodostatan grad unutar grada.

Za ostatak putopisa kao i kolekciju fotografija u Bangkoku provjerite na službenoj stranici fotografa Vedrana Tolića

putopis-bangkok-grad-u-kojem-nikada-nije-dosadno-01

SVIĐA TI SE OVO ŠTO ČITAŠ?


Loading

One thought on “Putopis: Bangkok – grad u kojem nikada nije dosadno

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *