Putopis Tajland – 15 dana Tajlanda puni pogodak!

 

Da odmah u startu razjasnim – 15 dana provedenih u Tajlandu bilo je za mene jedno od najljepših iskustava u životu. Mislim da smo početkom godine rezervirali karte za Tajland, a kako je vrijeme prolazilo, tako i nisam baš imao neki osjećaj da negdje doista putujem, sve dok nije došlo nekoliko dana prije leta. Onda je sve sjelo na svoje mjesto.
Zašto uopće Tajland? Obzirom da sam znao da je on otvorena država prema turistima i jako popularna, a ujedno i dijelom egzotična, izbor je bio jasan. Za prvo takvo putovanje želio sam ”igrati na sigurno”. Iskreno se nadam da ću realizirati ideju izložbe vezanu za Tajland početkom ožujka, fotografije koje planiram tamo izložiti će i ugledati svjetlo dana samo na izložbi, neće nigdje biti online. Stoga ako imate ideju za prostorom, bilo kakvu ideju vezano za izložbu ili ako ste jedan do potencijalnih sponzora (kamo sreće), slobodno se javite. Koncept za izložbu sam razradio, a već sam polagano i krenuo u realizaciju, a u budućnosti će biti više informacija o tome.
Sada dok sam vas malo udavio ”sponzoriranim” prostorom, idemo dalje normalnim tempom.

Pripreme za putovanje i nisu bile nešto previše opsežne, jedino smo kupili jedan odličan vodič za Tajland na Interliberu, proučavali neke članke na internetu, a od velike je pomoći bila i internetska stranica Thaimer koja je i specijalizirana za putovanja u Tajland. Letjeli smo Qatar Airwaysom, let je ukupno trajao oko 11 sati, a presjedali smo u Dohi. Kada sletite u Bangkok i idete prema smještaju, prvi dojmovi su podijeljeni, ne znate gadi li vam se to što vidite ili vam se zapravo sviđa. Naime, milijuni žica po stupovima, milijuni automobila u prometu i totalni kaos, konstantan smrad kanalizacije, ljudi koji vas žele prevariti na svakom koraku i uvaliti vam ”povoljne” vožnje po gradu i slično, zagušljiv zrak…

Cijeli putopis i galeriju fotografija pogledajte na stranici fotografa Vedrana Tolića
bangkok znamenitosti tajland iskustvo
Bangkok
Bangkok tajland iskustvo tuk tuk putovanje
Tuk Tuk
street food tajland ulična tajlandska hrana iskustvo putovanja
Ulični prodavač

SVIĐA TI SE OVO ŠTO ČITAŠ?


Loading

2 thoughts on “Putopis Tajland – 15 dana Tajlanda puni pogodak!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *