Putopis Tajland: Phi Phi otoci – raj na zemlji! by Vedran Tolić

Tekst i fotografije: Vedran Tolić

Raj. Zemaljski raj. Nema riječi kojima bih mogao opisati svoje oduševljenje posjetom Phi Phi otocima, koji su smješteni jugoistočno od Phuketa. Ovo je definitivno bila jedna od ljepših stvari u životu koju sam vidio. Znate ono dok gledate razglednice i mislite si kako su dobro isfotošopirali neku lokaciju. Točno to bih i ja mislio da mi netko pokaže Phi Phi otoke na razglednici. Međutim, kada se nađete tamo i vidite sve te ljepote, onda zaista i shvatite da postoje tako lijepe lokacije. Ovo je jedno od onih mjesta u kojem puno više uživate dok ste tamo i ljepše izgleda uživo nego na fotografijama.

Da se razumijemo, Phi Phi otoci jako su popularni među turistima, nije da ste jedini tamo, ali sva ta masovnost nam i nije smetala. Mi smo se odlučili za jednodnevni izlet, a šteta što nismo ranije znali da je ovako lijepo, pa bi uplatili nekoliko dana tamo. Iz Phuketa smo se vozili oko sat i pol brodom, a iako smo očekivali da ćemo nogama stati na popularnu plažu iz filma The Beach, nju smo zapravo samo iz daljine vidjeli. Kada je brod stigao na otok, imali smo nekoliko sati vremena za razgledavanje. Cijeli ambijent je zaista fantastičan, a nikako se ne smije zaboraviti činjenica da je 2004. godine tsunami devastirao otok. Međutim, vrijedni Tajlanđani sve su uspjeli brzo stabilizirati i danas se, osim nekih spomen ploča i putokaza za slučaj bijega od tsunamija, ne vide tragovi tih prošlih i loših vremena. Ne ponovilo se.

Ne želim previše pisati o našem putovanju prema Phi Phi otocima jer želim da fotografije iz nastavka maksimalno probaju dočarati cijelu priču. Iako, vjerujte mi da je uživo puno ljepše unatoč tome što smo otok posjetili u ranim popodnevnim satima, a kako bi tek bilo da smo tamo boravili nekoliko dana. Očarani otokom uputili smo se prema Phuketu (to je posebno lijepo kada je uz vas osoba koju volite, baš cijelo putovanje bude odlično), a nadam se da ću u galeriji uspjeti prenijeti barem djelić našeg oduševljenja. 

Kompletnu galeriju fotografija pogledajte na službenoj stranici Vedrana Tolića
SVIĐA TI SE OVO ŠTO ČITAŠ?


Loading

One thought on “Putopis Tajland: Phi Phi otoci – raj na zemlji! by Vedran Tolić

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *