Taxi u Bangkoku počinje dodatno naplaćivati prijevoz prtljage

Taxi u Bangkoku počinje dodatno naplaćivati prijevoz prtljage kao što kod nas već rade autobusni prijevoznici. Iako je taxi u Bangkoku jedan od najjeftinijih u svijetu ( s pretpostavkom da upale taksimetar ) paradoksalno je da se u Tajlandu cijene usluga uvijek dižu kad nema ili je minimalno posla. Kako privući mušterije? Podigni cijenu usluge. 
Da paradoks bude još veći za sada to vrijedi samo ukoliko vam je početna ili krajnja destinacija jedan od dva aerodroma u Bangkoku ( Don Muang ili Suvarnabhumi Airport ) no vjerujem da će naknadno to pravilo uvesti gdje god da putujete iako nije baš da puno ljudi putuje s prtljagom od A do B unutar Bangkoka. 

Bez naknade možete sa sobom imati ručnu torbicu, laptop torbu ili mali ruksak kao i do 2 kufera veličine 26 incha. Treća prtljaga veličine do 26 incha biti će naplaćena 20 baht extra kao i svaka torba veća od 26 incha. 
Glomazne stvari tipa bicikla, gitara, golf oprema itd naplaćivati će se 100 baht po komadu. 

 

Kao što možete vidjeti iznosi nadoplate su relativno niski 20 baht ( 4kn ) ili 100 baht ( 20kn ) no ne sumnjam da će taksisti biti prilično kreativni i pokušati vam naplatiti 100 bahta za svaki mogući komad prtljage. S obzirom na deficit internacionalnih turista ovu promjenu će prvi testirati svi oni koji žive u Tajlandu i koriste ove aerodrome za domaće letove tako da će se do dolaska značajnijeg broja turista iskristalizirati hoće li klasični taksisti štogod zaraditi ili će u svemu ovome profitirati Grab i slične online taxi usluge. 

SVIĐA TI SE OVO ŠTO ČITAŠ?


Loading

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *