Objavljeni detalji za  Phuket sandbox tj. Phuket bez karantene

Napokon su objavljeni detalji za  Phuket sandbox tj. Phuket bez karantene koji bi započeo s 01.07.2021. i omogućavao bi turistima ulazak na Phuket te kasnije i ostatak Tajlanda bez karantene iako i to uzmite s rezervom, jer ima dosta restrikcija i zahtjeva.
Pa krenimo:

1. potrebna vam je viza za Tajland ( osim ako ste iz Slovenije jer njima ne treba viza za Tajland ) s time da ZG konzulat više ne izdaje vize nego se mora u Budimpeštu.

2. povratna aviokarta za Phuket koja ne ide preko Bangkoka tj ne vrijedi nešto tipa Zagreb – xy – Bangkok – Phuket nego mora biti internacionalni let za Phuket dakle Zagreb – XY ( tipa Istanbul. Doha ili Dubai ) – Phuket.
Naravno polazak ne mora biti iz Zagreba nego bilo gdje no ono što je bitno je da vam je Phuket prva destinacija u koju sletite u Tajlandu. Bilo je govora da će se moći i preko Bangkoka no za sada no pasaran.

3.  morate biti cijepljeni s obje doze i mora proći najmanje 14 dana, a najviše jednu godinu od kada ste dobili drugu dozu. Ili samo jednu dozu s cjepivom koje ima samo jednu dozu.
– djeca mlađa od 6 godina ne moraju biti cijepljena niti imati nikakvu potvrdu.
– djeca od 6 do 18 godina ne moraju biti cijepljena no moraju raditi  test po dolasku. Naravno o svom trošku.

4.  morate dolaziti iz nisko/srednje rizične države ( lista koju će tajlandska vlada sastavljati svaka 2 tjedna 01 i 16. u mjesecu ) Ovo je trenutna lista tih država.

Objavljeni detalji za  Phuket sandbox

Imajte na umu da vam gledaju točku polazišta i da u toj državi moraš boraviti najmanje 21 dan prije polaska. U prijevodu ako je tvoja država crvena, a susjedna zelena ne možeš samo poletjeti iz susjedne zelene države nego moraš prvo provesti minimalno 21 dan u “zelenoj” državi te tek onda letjeti. Kako će točno oni pratiti tko je kad i koliko bio nemam pojma

5. putno zdravstveno osiguranje koje pokriva troškove liječenja u slučaju covida. Mora pokrivati cijeli vaš boravak

6. rezerviran SHA+ hotel(i) na minimalno 14 noćenja ukoliko nakon Phuketa idete dalje po Tajland. Možete vi bukirati i kraći period npr 7 noćenja ukoliko nakon tih 7 noćenja napuštate Tajland.
Nije nužno rezervirati isti hotel svih 14 noćenja na Phuketu nego možete kombinirati više njih sve dok su to SHA+ hoteli.
SHA+ hoteli =  Safety and Healh Administration točno odobreni hoteli od Tajlandske vlade koji prate safety protokole protiv zaraze i ovaj + znači da je minimalno 70% radnika u hotelu cijepljeno. Transfer s aerodroma do hotela također mora biti rezerviran preko agencije koja ima SHA plus certifikat. Ne možeš zaustaviti slučajan taksi ili nekim jeftinijim prijevozom.

7. sad kad ste skupili svu hrpu papira morate aplicirati za COE ( Certificate of entry )  koji je svojevrsna dozvola za ulazak u državu. Bez toga ne ulazite u Tajland.
https://coethailand.mfa.go.th/

8. na vašem mobitelu morate skinuti i aktivirati aplikacije Thailand Plus i  MorChana tracing application da vas mogu pratiti tijekom cijelog boravka.


9. negativan PCR test ne stariji od 72h prije polaska za Tajland

Woooohooo spremni ste za polazak i let do Phuketa koji će nadam se biti ugodan ( nastavak  teksta ispod fotke )

tajland bez karantene
Po dolasku na Phuket airport njihova imigracijska služba će vam provjeriti papirologiju ( potvrdu o cijepljenju, PCR test, transfer do hotela te sami hotel u kojem boravite narednih xy noćenja )

Odmah na aerodromu raditi novi PCR test koji sami plaćate 100ak eura te vas voze ravno u hotelsku sobu iz koje ne smijete izaći do objave negativnog rezultata.  Testove ponavljate i 6/7 dan te 12/13 dan te ih opet naravno sami plaćate. Izgleda da su ipak izbacili onaj 5. test koji je bio potreban za napuštanje Phuketa.
Ukoliko su sva 3 testa  negativna sve super, a ako su pozitivni direkt bolnica o svom trošku. Za to služi ono obvezno osiguranje.

 

Bangla road od prije neki dan

 

Tijekom vašeg boravka na Phuketu možete uživati na plaži, ali s obveznom maskom na licu jer su obvezne svugdje van hotelske sobe. Možete i popiti pivo, ali ispred 7-11 jer barovi ne rade.
Takva su pravila za masku i barove za sada no i to će se s vremenom promjeniti isto kao i što se kompletan Phuket Sandbox mijenja ukoliko bude 90+ pozitivnih slučaja u 7 dana. Ako se to dogodi i u jednom tjednu bude više od 90 pozitivnih preispitati će se cijeli program te eventualno ukinuti koja dozvoljena aktivnost ili na kraju balade možda ukinuti cijeli program.
Citirati ću kompletno pravilo 90 pozitivnih

If there are more than 90 new cases per week, there are characteristics of a spread of infection in all 3 districts in the province and more than 6 sub-districts, if there are outbreaks in more than 3 clusters, or a widespread outbreak with no cause or link, or if at least 80% of the number of beds available for infected patients, there will be 4 levels of adjustment measures as follows:

  1. Reduce activities
  2. Execute the action plan to support the situation (Sealed Route)
  3. Quarantine measures within the Hotel Quarantine
  4. Review the end of the Phuket Sandbox project”
 

Ako ste sve preživjeli i nakon 14 noćenja na Phuketu poželite dalje po Tajlandu bilo zrakom, kopnom ili morem prilikom odlaska ćete morati pokazati vašu putovnicu s valjanom vizom, potvrdom da ste sva 3 PCR testa bili negativni te potvrda da ste boravili minimalno 14 noćenja u jednom ili više SHA+ hotela. Sad ostaje pitanje kako će na vas gledati u drugim tajlandskim provincijama kad dođete iz “ludog” Phuketa bez karantene.

S obzirom da nisam jedan od onih koji spadaju pod OVO  mišljenja sam da će ovaj Phuket Sandbox biti teški fijasko kojeg će koristiti eventualno 5% turista, a sve ostalo će biti ljudi koji žive u Tajlandu, imaju obitelj, partnete itd u Tajlandu i izabrati će ovo umjesto 15 dana karantene u Bangkok hotelu.

SVIĐA TI SE OVO ŠTO ČITAŠ?


Loading

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *