Tajland vraća ulaz samo za cijepljene

SVE OTKAZANO. MOGU SVI UNUTRA

 

 

Taman kad pomisliš da su se opametili evo njih s korakom unazad jer Tajland vraća ulaza samo za cijepljene. Na današnjem sastanku (05.01.2023) odlučili su vratiti staro pravilo da u državu mogu ući samo oni koji su “fully vaccinated” no naravno ostalo je puno nedorečenosti u svemu. Mjera je donesena ponajprije zbog Kineza kojima se od 8.1.2023. dopušta izlazak iz države te će ih dosta navaliti u Tajland. Sad kao odjednom im je stalo do toga da ne bude rasističko ksenofobično, pa nisu željeli izdvajati Kineze kao jedine kojma bi uveli mjere nego su ih uveli svima.

Sve osobe starije od 18 godina moraju biti fully vaccinated ( 2 doze ili 1 doza za J&J) neobitno prije koliko ste dobili. Bitno samo da je prošlo 14 dana od zadnje doze.
Za sada se neće tražiti test prije puta kao ni na dolasku.

Alternativno možete ući ukoliko ste prebolili unazad 180 dana. Trebate potvrdu doktora da ste prebolili koronu, ali sigurno znate nekoga tko je dobar u photoshopu, pa do the math.

Ako se ne smijete cijepiti iz XY razloga potrebno je donesti potvrdu od doktora zašto ne smijete.

Mjere stupaju na snagu od 09.01. u 8:00 po Thai vremenu.  Znači ako sletite prije toga i niste cijepljeni sve ok, a ako vam je vrijeme dolaska aviona nakon tog termina neće vas pustiti niti u avion. Mjera je privremena i traje do 31.01.2023. u čuj sad ovo  00:59h U prijevodu par dana prije će produžitu tu mjeru.

Jedino će putno osiguranje biti obvezno za sve državljanje država koje još uvijek traže da svi koju dolaze u nju imaju negativan test. Jedan od primjera je Kina koja jos uvije za sve dolaske uvjetuje negativan PCR test te će samim time svi državljani Kine pod obvezno imati osiguranje, a Hrvatska ne traži nikakve testove za ulazak, pa tako da nama ne treba obvezno osiguranje.

Ako ste već kupili kartu good luck, a ako niste promjenite destinaciju.
Vodič za prvo putovanje u Tajland –> Više informacija
Besplatno jelo i piće na aerodromu –> Više informacija
Viza: Potrebna za Hrvatske državljanje –> Više informacija
Smještaj: Rezervirajte najjeftiniji smještaj i platite na dolasku. Besplatno otkazivanje.
Destinacije: Bangkok, Chiang Mai, Chiang Rai, Koh Samui, Koh Phangan, Koh Phi Phi, Koh Lipe, Koh Tao, Koh Chang, Ayutthaya, Sukhothai
Transport: Općenito o transportu, Aviokompanije unutar Tajlanda, Cjelokupni vozni red autobusa, vlakova i brodova kroz Tajland

Pretplati se na newsletter:

SVIĐA TI SE OVO ŠTO ČITAŠ?


Loading

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *