Kako dobiti online E vizu za Tajland

Nakon super jednostavnog Zagrebačkog konzulata i nevjerojanto komplicirane ambasade u Budimpešti Tajland uvodi online vizu od 01.11.2022. godine te ćete u nastavku saznati kako dobiti online E vizu za Tajland.

Ukoliko vam sve ovo izgleda komplicirano, niste stručni s online apliciranjem, nemate vremena ili ste samo lijeni javite se putem Facebooka klikom OVDJE  te ćemo mi aplicirati za vizu u vaše i ime te će na vama biti samo da ju isprintate pred polazak. Viza je uglavnom gotova kroz par radnih dana. 

Ako vam ne izgleda komplicirano nastavite dalje. Nema više gubljenja novca za dostave ili osobne odlaska  na izradu vize. Sada će se sve moći uraditi online te ćete potvrdu dobiti mailom te s tim mailom samo odete na let i pri dolasku u Tajland dobijete pečat koji vam omogućava boravak do 60 dana. Kako ima dosta upita vezano za trajanje vize onda da pojasnim.

SVIĐA TI SE OVO ŠTO ČITAŠ?



Postoji 90 dana rok da uđete u Tajland s odobrenom vizom. Kad vam odobre vizu pisati će ( datumi su fiktivni u ovom slučaju )  Date of Grant 20 November 2022 tj datum kada su vam odobrili vizu te će isto tako pisati visa must be used by 17 February 2023 tj zadnji dan kada možete ući u tajland s tom vizom. To vam znači da bi bilo koji dan u tom periodu možete s tom vizom ući u Tajland i tek jednom kad uđete u državu dobiti ćete 60 dana pečat i toliko možete ostati u Tajlandu.
Po ovom primjeru gore viza vam je odobrena 20.11.2022. i sad hoćete li vi otići 30.11, 25.12. ili 17.02.23. totalno nebitno. Ako vam se i promjeni datum leta od onog kojeg ste poslali prilikom apliciranja nema veze. Nitko vas to neće pitati sve dok je taj let najkasnije do 17.02.2023. tj onog datuma koji vam piše visa must be used by
Uđete li 30.11. dobiti ćete pečat do cca 29.01. , uđete li  25.12. dobiti ćete pečat za ostanak do cca 24.02.  ili uđete li  17.02.23. dobiti ćete pečat za ostanak do cca 16.04.2023. i taj datum je bitan za vaš ostanak.
Najbitnije vam je da ne aplicirate više od 90 dana pred planirani let z Tajland, a mislim da vam neće ni odobriti apliciranje za datum koji je udaljen 90+ dana

Računajte na to da ovo nije neki automatski sustav koji vam da odmah vizu čim sve ispunite i platite nego svi vaši podatci koje uploadate idu u ambasadu u Budimpešti gdje će to netko provjeravati te vam odobriti vizu odnosno tražiti još neki dokument ukoliko je potrebno. Po njihovim riječima viza će biti gotova kroz 5-15 radnih dana od kada ste predali zahtjev.

Dokumenti koji su vam potrebni su ostali više manje isti kao i prije te će vam trebati putovnica ( orginal putovnica se ne šalje nigdje), scan prve strane putovnice, avio karta unutra/van Tajlanda, potvrda rezervacije za smjestaj, ali detaljnije u nastavku.  Opis će biti onako što bi reklo po seljački korak po korak da ga svatko razumije, pa i netko tko u životu nije upalio laptop.

Ukoliko putujete s djecom postupak je isti kao i za odrasle. Možete sve raditi  pod jednim računom (account). Samo odeš pod new visa i tamo ispuni sve podatke za djecu.
Jednom kad napravite te aplikacije za djecu javiti će vam se netko iz ambasade na mail koji ste stavili i tražiti vas rodni list djece da znaju da je vaše. Nakon toga će vam odobriti vizu za vas i za djecu.
Ako s maloljetnom djecom putuje samo jedan roditelj potrebna je potpisana suglasnost drugog roditelja. Ne treba to biti nikakav službeni dokument ovjeren kod javnog bilježnika nego isprintati iz worda nešto tipa ovo

TO WHOM IT MAY CONCERN:

I ( ime i prezime)  Parent of (ime), do hereby give my consent for Ime i prezime djece to travel to Thailand for vacation purposes with her mother (ime).

This Letter of Consent is being issued “datum” in “Grad” in compliance with immigration requirements for minors

Father

Ime

Potpis

Kako dobiti online E vizu za Tajland

Za početak je potrebno ići na stranicu https://thaievisa.go.th/ te ćete tamo morati napraviti račun s vašom email adresu ( gore desno u kutu create new account i odaberite individual. ) Klasične stvari tipa ime, prezime, mail, broj telefona. Jednom kad potvrdite vaš mail logirajte se s tim podatcima koje ste unjeli te kliknite na Apply for new visa
Tu će vas prvo pitati čiju putovnicu imate te izaberete Croatia, B&H, Montenegro ili Kosovo (države koje pokriva ambasada u Budimpešti )
Potom će vas pitati gdje trenutno živite tj u kojoj državi, pa izaberite odgovarajuću. Ako imate hrvatsku putovnicu i živite u Hrvatskoj onda odaberete Croatia i Croatia
Pojaviti će vam se submit to i tamo odaberite Embassy in Budapest.
Passport type: ordinary, Purpose of visit: tourism, Visa type: tourist,  number of entries: single i klikni next

Na ovom koraku morate uploadati prvu stranicu putovnice na kojoj se vidi vaša forografija, ime i prezime, datum isteka putovnice koja mora vrijediti još najmanje 6 mjeseci od datuma kada predajete zahtjev za vizu. Scan trea izgledati ovako CLICK
U desnom prozoru morate uploadati vašu fotografiju ne stariju od 6 mjeseci ( fotka kao za dokumente ) primjer CLICK
Ako i nemate profi fotku od fotografa možete se i sami slikati mobitelom. Bitno samo da je bijela pozadina i da ste u cca istom kadru kao i na dokument fotografiji.

U nastavku možete vidjeti screenshoot ekrana koji će vam doći i kako sve to treba ispuniti. Ako ste na mobitelu i premala vam je fotografija samo kliknite na nju i u novom prozoru će vam se otvoriti veća

Kako dobiti online E vizu za Tajland

viza za tajland

 

Kako dobiti online E vizu za Tajland



 

Kako je ovo seljački tutorial naravno da ćete date of issue i date of expiry napisati ono što piše u vašoj putovnici, a ne datumi koje sam ja napisao.
Pod occupation izaberete owner ako ste vi vlasnik firme gdje radite, employee ako radite za nekoga, student ako još uvijek studirate.
Company napišete ime firme za koju radite ili ste vlasnik te Annual income je godišnja zarada

Stisnite next i tamo unesite datum dolaska i datum odlaska iz Tajlanda. Gleda se datum kada sletite u Tajland tako da ako poletite 25.11. iz Zagreba, a sletite 26.11. u Bangkok onda stavite da dolazite 26.11.
Port of arrival je international airport  i type of flight scheduled te onda upište broj leta. Broj leta se upisuje samo onaj s kojim dolazite u Tajland. Dakle ne onaj let Zagreb – XY nego XY – Bangkok, Phuket ili što već u Tajlandu.
Potom 3 puta yes/no pitanje koja glase jeste li već bili u Tajlandu, jeste li već imali Thai vizu te putujete li u grupnom aranžmanu. Tu odgovorite ovisno o vašoj situaciji

Ispod toga ide pitanje o smještaju gdje unesete ime hotela/hostela/apartmana u kojem ćete odsjesti te grad u kojem se nalazi. Poštanski broj baci bilo koji od ponuđenih. Možeš staviti max 2 hotela u 2 grada. Opet klikni na Next

Napokon ćete doći do koraka 4 gdje je potrebno uploadati 10 ( deset ) stvari koje se od vas traže te ću ih izlistati niže
Od 8/2023 smanjen je broj traženih dokumenta na 6 od kojih ste 2 dokumenta ( sken putovnice i passport photo ) već uploadali na početku prijave.
Nestao je famozni selfie s putovnicom kao i printanje te potpis deklaracije da će vam Thai banka vršiti naplatu naknade za vizu

Tako da sada ima sljedećih 6 koraka:

1. prva stranica putovnice na kojoj su vam osobni podatci, do kada važi, slika itd ( to ste već uploadali na početku )

2. vaša fotografija kao za putovnicu u digitalnom obliku. ( to ste već uploadali na početku )

3. potvrdu da imate kupljenu aviokartu za Tajland te izlazak iz Tajlanda unutar 60 dana. Karta za vani ne mora biti nužno povratna za doma nego bilo gdje van Tajlanda tipa one way karta Zagreb – xy – Bangkok i onda karta za vani Bangkok – Kuala Lumpur. Znači potrebno je uploadati PDF file koji ste dobili od aviokompanije prilikom kupnje karte

4. Potvrdu rezervacije vašeg smještaja u Tajlandu. Nije potrebno imati reuzervaciju za sve dane nego samo prvi grad u koji dođete. Ako ćete npr sletjeti u Bangkok 10.02. onda priložite smještaj u Bangkoku od 10-14.02.

 

 

 

5. bankovni izvadak zadnjih 90 dana. Iako se na papiru traži bankovni izvadak zadnjih 90 dana u realnosti prolazi svašta. 90 dana, 30 dana, trenutno stanje, na hrvatskom ili na engleskom jeziku.
Najbitnije je da na izvatku piše vaše ime i prezime kao vlasnika računa i da se vidi koji iznos imate na računu. Računajte da treba 20000+ bahta na računu. To vam je cca 600+ eura na računu. Više je bolje.
31.10. Više ne traže bank statment 

6. uploadajte zadnju stranu osobne iskaznice na kojoj se vidi vaša adresa koja potvrđuje rezidenciju u državi.

 

 

 

 

 

 

Sada kada ste uploadali sve tražene stvari stisnite DONE te će vam iskočiti prozor da provjerite sve vaše podatke te fotografiju i ako sve štima stisni CONFIRM te submit now.


Kad ste sve to napravili vratite se na https://thaievisa.go.th/dashboard te onda  manage visa aplication, ready to submit i klikni gore desno žuto Proceed to payment

 

 

Kako stisnete taj payment ponuditi će vam koje sve aplikacije želite platiti te potom će vam doći novi prozor na kojem piše iznos 35 eur i klikom na to doći ćete konačno do stranice na kojoj možete platiti karticom tih 35EUR. Jednom kada platite tih 35EUR to bi bilo to. Sada samo ostaje da čekate da ambasada u Budimpešti odradi svoj dio te vam mailom pošalju potvrdu da je viza odobrena. To onda ispintate i nosite sa sobom na let jer će vas pitati prilikom check ina na let te potom kad sletite u Tajland. Nema više one viza naljepnice u vašu putovnicu nego to je to. Samo isprintaš papir i dobiješ pečat.

Sada kada ste saznali kako dobiti online E vizu za Tajland ne ostaje vam ništa drugo nego sretan put

NAJJEFTINI IZLETI NA KLOOK-u

Klook.com






Vodič 
za prvo putovanje u Tajland –> Više informacija
Besplatno jelo i piće na aerodromu –> Više informacija
Viza:
 Potrebna za Hrvatske državljanje –> Više informacija
Smještaj: Rezervirajte najjeftiniji smještaj i platite na dolasku. Besplatno otkazivanje.
Destinacije:  Bangkok, Chiang Mai, Chiang Rai, Koh Samui, Koh Phangan, Koh Phi Phi, Koh Lipe,  Koh Tao, Koh Chang, Ayutthaya, Sukhothai
Transport: Općenito o transportu, Aviokompanije unutar Tajlanda, Cjelokupni vozni red autobusa, vlakova i brodova kroz Tajland 

SVIĐA TI SE OVO ŠTO ČITAŠ?


Loading

20 thoughts on “Kako dobiti online E vizu za Tajland

 1. Poštovani,
  Imam jedno pitanje vezano uz vizu ali nigdje nisam uspio naći odgovor. Poslao sam upit na Ambasadu, no ni oni ne odgovaraju. Možda Vi imate iskustva sa obiteljskim putovanjem pa mi možete pomoći savjetom. Po svemu sudeći, za svakog je potrebna posebna prijava za vizu. Zar to znači da svaki član obitelji mora napraviti svoj account? Također, s obzirom da neki članovi obitelji ne rade i nemaju bankovni račun pretpostavljam da može doći do odbijenice. Kako znaju tko sve pripada u članove moje obitelji s kojima putujem i kojima plaćam put? Nisam našao polje za unos članova obitelji koji putuju samnom i koje uzdržavam.
  Hvala na odgovoru.

  1. Ne, ne moraš novi account. Mozes sve pod jednim. Samo odi pod new visa i tamo ispuni sve podatke za djecu, a za bank statment uploadaj tvoj. Neko pravilo je da single osoba mora imati minimalno 20000 baht cca 550 eur, a obitelj 40000 baht cca 1100 eur.
   Jednom kad naptavite te aplikacije za djecu javiti će vam se netko iz ambasade na mail koji ste stavili i tražiti vas rodni list djece da znaju da je vaše. Nakon toga će vam odobriti vizu za vas i za djecu.

 2. Pozdrav.
  Još jedno pitanje vezano uz apliciranje vize za djecu. treba li se rodni list prevesti i ovjeriti ili je dovoljno poslati samo na hrvatskom? Vjerujem da je ovo prvo, ali bih htjela provjeriti za svaki slučaj.
  Hvala 🙂

 3. Hvala puno na uputama, ovo sam morao komentirati:
  Predao sam zahtjev jučer na Novu godinu 1.1. kasno popodne, viza je gotova danas 2.2. u 14h! Čak bi vjerovatno bila prije da nisam zaboravio zakačiti odlaznu kartu, koju sam slao naknadno preko maila danas u 13. Svaka im čast, nadam se da će ovako i nastaviti

  1. Ako sam dobro skužio viza je bila gotova za 1 dan? Jer napisao si 1.1. i 2.2., to je mjesec dana.

   1. Ne znam za njegov slucaj no nema pravila jer kad predas zahtjev online to ide za Budimpestu gdje netko to pregleda i ako je sve ok posalje kao approved za Bangkok i onda tamo netko to potvrdi i kad to potvrde dobijes vizu na mail.
    Najbrze što ja znam od apliciranja do odobrenja je bilo 3h no to je iznimka. Uglavnom bude kroz par dana, a ako fali neki od dokumenta onda se razduži

    1. Meni su se isto javili isti dan kada sam poslao prijavu, da im još slikam osobnu s obje strane. Poslao sam im to odmah povratno mailom. Sljedeći dan su mi javili da su primili mail s osobnom i da se zahvaljuju. I nakon nekih tjedan dana nakon prijave stigao mail da je viza odobrena 🙂

     LP,
     Tomislav

 4. Pod bojem 9,cini mi se da traze osobnu dok ste vi naveli “9. ponovo prvu sliku putovnice”,samo za koment mozete li to potvrditi

  Pozdrav Robert

  1. Iako se na papiru traži bankovni izvadak zadnjih 90 dana u realnosti prolazi svašta. 90 dana, 30 dana, trenutno stanje, na hrvatskom ili na engleskom jeziku.
   Najbitnije je da na izvatku piše vaše ime i prezime kao vlasnika računa i da se vidi koji iznos imate na računu. Računajte da treba 600+ eura na računu. Više je bolje.

   1. Hvala, imam još jedno pitanje: kako mogu uploadati više dokumenata, svaki put kad stavim novi, primjerice stranice iz pasoša s vizama, zamjeni mi staru datoteku.

 5. Poštovani,

  sve sam napravio kako ste opisali i kad zelim platit javlja nekakvu grešku, ne otvara se sljedeci prozor.
  Jeste li imali mozda takav problem.

  Pozdrav

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *