Kako dobiti Thailand pass ?

U ovom članku možete saznati kako dobiti Thailand pass ?
Što je uopće Thailand pass ?  Thailand pass je svojevrsna dozvola od tajlandske vlade da imate sve potrebne dokumente da bi ušli u Tajland. Po trenutnom stanju u 12/2021 za dobiti Thailand pass potrebno vam je:

1. scan prve stranice putovnice dakle  >> OVO  Viza nije nužna da bi aplicirali za Thai pass. Možete aplicirati i prije nego li dobijete vizu.

2. potvrda o cijepljenju ( ne ovaj EU covid pass ) nego morate u zavodu za javno zdravstvo tražiti da vam pošalju potvrdu da ste cijepljeni na kojoj piše točko s kojim cjepivom, koji lot, koji je bio datum svake doze. Od EU covid potvrde trebati ce vam samo screenshoot onog QR koda.  Ovako nekako izgleda ta potvrda koju vam treba dati vaš lokalni HZJZ >>> KLIK   možete dobiti i online ne morate ići osobno do zavoda.

UPDATE: Počeli su prihvacati EU Covid pass tako da nije nužno vaditi ovu drugu potvrdu.

QR code je u biti najbitniji.

3. rezervacija “test and go” paketa koji uključuje transfer s aerodroma do testa te dalje do hotela, 1x pcr test na dolasku, 1 nocenje u hotelu.

4. putno osiguranje koje pokriva eventualno covid liječenje u iznosu ne manjem od 50000 USD. Najbolje prolazi ovo osiguranje AXA INSURANCE  

Važno je da je svaki od ovih dokumenta bude u .jpg ili .jpeg formatu, a ne u PDF formatu. Ako vam je u PDF samo guglajte PDF to JPG i tamo možete konvertirati.
Iz nekog njima znanog razloga Thailand pass ne prima PDF format no zato nemaju problem izdati ti Thai pass u PDF formatu.

KRENIMO S APLICIRANJEM

Prvo kliknite na ovo https://tp.consular.go.th/  Ovo je jedna i jedina TP stranica i besplatno je. Sve neke lijeve stranice koje vam traže lovu su neki lihvari i klošari koje zaobiđite.
Kad ste kliknuli na link odite na “non Thai” te English.

KORAK 1

Ovisno iz koje države dolazite i jeste li cijepljeni izaberite jedan od ponuđenih način. Test and go je bez karantene za ove koji su “fully vaccinated” iz Hrvatske

 

KORAK 2

Samo potvrdi

 

KORAK 3

Klikni prvo travel, pa onda unesi podatke iz koje države letiš, u koji grad letiš ( Bangkok, Phuket, Samui itd )
broj leta, datum odlaska i povratka

 

KORAK 4

Sve piše ispod pa samo popunjavajte

KORAK 5

Ovdje morate izabrati kojim cjepivom ste se cijepili te datume prve i druge doze. Kao document uploadajte gore spomenutu potvrdu od HZJZ ( a ne EU covid pass) i kliknite ovo QR kod te tamo uploadajte QR coda koji imate u EU covid putovnici.
Ovi koji putuju u 10 dana karantenu kao necijepljeni neće ni imati ovaj korak.
KORAK 6

Ovdje unosite podatke o vašem hotelu za prvu noć odnosno 5 noći ako ulazite pod Sandbox modelom. Izaberite SHA Extra+
Potom izaberite grad u kojem se nalazi taj hotel ( npr Bangkok)
Iz dropdown (doljepadajući ? ) menu izaberite vaš hotel. Kako ga izaberete automatski će vam ispuniti njegovu adresu.
Booking ID ćete imati na potvrdi koji će vam hotel poslati. Imajte na umu da nećete dobiti potvrdu sve dok ne  platite unaprijed vaš smještaj koji je non refundable. Možete mjenjati datum dolaska no novce nazad dobijete samo ukoliko bude pozitivni n PCR testu pred polazak.

 

KORAK 7

 

Uploadajte potvrdu hotel te unesite svoju trenutnu adresu, broj mobitela te kontakt osobu za hitne slučajeve.

 

 

KORAK 8

 

Konačno i zadnji korak na kojem morate ostaviti podatke o vašem osiguranju. Najbolja opcija je AXA insurance čiji link sam stavio gore. Koliko sam ja istražio nema niti jednog našeg osiguranja koje pokriva COVID lijecenje u Tajlandu.

 

To bi bilo to od Thailand pass. Jednom kad kliknete submit vaš zahtjev je poslan. Dobiti ćete potvrdu na mail da je zaprimljen, a ako ste sretne ruke odmah ćete dobiti i odobrenje Thai pass sistema.
Naime svu provjeru rade kompjuteri tako da ukoliko imate sve potrebne dokumente i kvalitetne scanove da ih kompjuter može pročitati automatski će vam se odobriti Thailand pass.
Ako pak komjuter ne može pročitati nešto od ovoga što ste priložili onda ćete morati sačekati da neka osoba to provjeri.
Idu sistemom prioriteta tako da prvo provjeravaju ove koji brzo putuju, a tek kasnije oni koji putuju za 2-3-8 tjedana. Nema nekog definiranog limita kada najranije možete aplicirati no preporuljivo je napraviti to barem 7 dana prije putovanja.

 

Ako imate tek par dana pred dolazak, a Thailand pass vam još uvijek nije odobren probajte kontaktirati

[email protected].

ili nazovite na neki od ovih brojeva. Iako koliko čitam nije vaš da je lako dobiti nekoga

  • +66 (0)2-572-8442
  • +66 (0)65-205-4247
  • +66 (0)65-205-4248
  • +66 (0)65-205-4249

 
Viza: Potrebna za Hrvatske državljanje –> Više informacija
Smještaj: Rezervirajte najjeftiniji smještaj i platite na dolasku. Besplatno otkazivanje.
Destinacije: BangkokChiang MaiChiang RaiKoh SamuiKoh PhanganKoh Phi PhiKoh LipeKoh TaoKoh ChangAyutthayaSukhothai
Transport: Općenito o transportuAviokompanije unutar TajlandaCjelokupni vozni red autobusa, vlakova i brodova kroz Tajland

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *